«Команда «Батьківщини» на Волині не надто належно підійшла до цих виборів», - політолог

«Команда «Батьківщини» на Волині не надто належно підійшла до цих виборів», - політолог
Михайло Наход

Політолог Михайло Наход вважає, що несподіванки у результатах виборах на Волині нема.

Нагадаємо, 23 грудня на Волині відбулися вибори в ОТГ. Як відомо, у 8 громадах із 9 виборчі перегони виграли кандидати від «Блоку Петра Порошенка» чи люди, яких ця політична сила підтримувала. Пропрезидентська партія взяла більшість і на виборах депутатів.

Голова «Центру  політичного аналізу та виборчого консалтингу» Михайло Наход прокоментував результат виборів на Волині.

«Особливої несподіванки в результатах виборів я не бачу. Якщо говорити про виборів голів громад, то тут прогнозовано перемогли діючі голови. Це до певної міри логічно. Тому що саме вони ініціювали об’єднання громади. Очевидно, що вони мали бачення, як перемогти на цих виборах.

Разом із тим є певний сигнал в тому, що у 8 з 9 ОТГ вибори виграли представники провладної партії «Блок Петра Порошенка» або особи, яких вона підтримувала. Це може свідчити і про те, що оновлена команда належно підійшла до цих виборів, і про те, що люди довіряють не словам, а реальним діям і перенести політику на рівень громад, як це намагаються робити опоненти досить складно», - каже Михайло Наход.

За словами політолога, результати виборчих перегонів на Волині не підтверджують дані останніх рейнтигів кандидатів у Президенти.

«Якщо подивитися на вибори депутатів, то тут знову ж таки провладна партія показала найкращий результат, і це є певним позитивним симптомом для тієї команди. Перед президентськими виборами це надає їм додаткового натхнення і віри в те, що результати попри різні прогнози можуть бути неочікуванимим.

Коли порівнювати з рейтингами кандидатів в Президенти, останні оприлюднені дані показували, що Юлія Тимошенко ніби домінує на Волині із суттєвим відривом, то результати виборів в ОТГ цього не підтверджують. Тому очікувати, що вибори Президента будуть іти у тому форватері, який задають соціологи чи які декларує опозиційна команда, поки що не доводиться», - наголошує політолог.

Михайло Наход вважає, що волинські батьківщинівці не надали достатньої уваги виборам в ОТГ, а відтак і отримали відповідний результат.

«Результат «Батьківщини» на виборах в ОТГ на Волині – то більше не оцінка рейтингу кандидатів, а все таки роботи її команди. Команда Тимошенко не надто належно підійшла до цих виборів. По-перше, не висунули достойних кандидатів на посади голів. А по-друге, вже включилися в президентську кампанію і не надали належної уваги виборам в ОТГ. І це при тому, що команда Президента дуже підняла планку і мобілізувалася на ці вибори», - каже Наход.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку школярі прикрасили тролейбус до новорічних свят. ФОТО
Наступна новина На трансформаторній підстанції у Луцьку загинув поліцейський
Останні новини
Схожі новини