Волинська єпархія УПЦ хоче повної автокефалії

Волинська єпархія УПЦ хоче повної автокефалії

Священнослужителі та віряни Волинської і Луцької єпархії Української Православної Церкви звернулися до керуючого єпархією архієпископа Нафанаїла з проханням негайно порушити перед священноначалієм питання про повну автокефалію Української Православної Церкви. Такий крок мотивують тим, що патріарх Кирило не засудив факт вторгнення військ Росії в Україну.

Зазначають, що священнослужителі та віряни Волинської і Луцької єпархії Української Православної Церкви засуджують вторгнення, військову агресію і зазіхання на територіальний суверенітет Української держави зі сторони Російської Федерації, – пише ІА «Волинські Новини».

Народний депутат України Ігор Палиця та Луцький міський голова Ігор Поліщук зустрілися з керуючим Волинською єпархією УПЦ, архієпископом Волинським і Луцьким Нафанаїлом та вікарієм Волинської єпархії, єпископом Камінь-Каширським Афанасієм, щоб обговорити звернення вірян УПЦ у Волинській області та м. Луцьку про порушення питання щодо повної автокефалії УПЦ, що означатиме остаточний розрив будь-яких зв‘язків з РПЦ та повну незалежність УПЦ.

Нагадаємо, на Волині дві парафії увійшли до складу ПЦУ. А депутати Маневицької сільради підтримали заборону УПЦ МП.

Керуючий Волинською єпархією УПЦ, архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл повідомив, що одразу з початком війни Волинська та Луцька єпархії припинили поминати патріарха РПЦ Кирила та різко засудили війну Росії проти України. У храмах УПЦ Волинської та Луцької єпархій моляться за повну перемогу українських військ у війні з РФ, а священнослужителі й віряни здійснюють волонтерське служіння на благо військових, переселенців, лікувальних закладів та міст, що перебувають у стані гуманітарної катастрофи.

Більше того, в окремих храмах УПЦ Волинської та Луцької єпархій на постійній основі працюють волонтерські пункти, а ті храми, що мають підвальні приміщення, одразу почали використовуватись як укриття для всіх охочих.

Також під час зустрічі стало відомо, що на майбутньому соборі представники Волинської та Луцької єпархії УПЦ будуть просити членів собору, щоб в установленому порядку здобути повну незалежність і самостійність Української Православної Церкви.

Читайте також: На Волині дві єпархії УПЦ МП не поминають Кіріла. В Україні - вже 15. Що - далі?


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Мінус 18 300 окупантів. Втрати російської армії від Генштабу ЗСУ
Наступна новина У громаді на Волині готують їжу для регіонів, де йдуть активні бойові дії
Останні новини
Схожі новини