У Луцьку суд почав розгляд справи ексдиректора музею-скансену Середюка. ВІДЕО

У Луцьку суд почав розгляд справи ексдиректора музею-скансену Середюка. ВІДЕО

2 серпня у Луцькому міськрайонному суді відбулося перше засідання у справі за обвинуваченням колишнього директора музею історії сільського господарства Волині Олександра Середюка.

Про це повідомляє Суспільне. 

Нагадаємо, екскерівника музею обвинувачують у службовому підробленні та привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем. 

За даними слідства, Середюк отримавши диплом доктора філософії в галузі історії видав наказ-розпорядження, яким зобов’язав головного бухгалтера виплачувати йому доплату у розмірі 25 % до посадового окладу.

"Знаючи при тому, що контракт укладений ним з Волинською обласною радою не передбачав таких виплат, а також і не передбачав таких виплат контракт укладений із навчальним закладом", – розповіла речниця Волинської прокуратури Наталія Мурахевич.

Інтереси музею у суді представляє теперішній директор скансену Роман Ковальчук. Каже, що він був змушений звернутися у правоохоронні органи із заявою, коли при звільненні Олександра Середюка виявив, що його попередник не мав права щомісяця отримувати 25 % доплати до окладу за науковий ступінь.

За словами Романа Ковальчука, диплом доктора філософії в галузі історії, який був виданий Міжрегіональною академією управління персоналом, не відповідає державним зразкам, державним гарантіям.

"Ми отримали відповідні листи і зрозуміли те, що він навіть не має права займати ставку провідного наукового співробітника, бо там є обов’язкова вимога: кандидат наук або доктор філософії", – розповів директор музею.

Під час судового засідання представник позивача просив стягнути з Олександра Середюка на користь музею понад 110 тисяч гривень. Саме таку суму надбавки, за версією слідства, незаконно отримав колишній директор та науковий співробітник.

У суді обвинувачений ексдиректор свою вину заперечує. Як сказав Олександр Середюк, свій науковий ступінь він вважає дійсним і таким, що відповідає європейським зразкам.

"Я не просто маю якийсь папірець доктора філософії, а я своїми діями і науковими знаннями підкреслюю, що я є дійсно науковець високого ґатунку. Не кожен на Волині має такий науковий багаж, як я маю. Ми вступили в Болонській процес, а тут виявляється, не такого зразка, не такого кінця і так далі", – сказав Середюк.

Суддя Оксана Данелюк розгляд цієї справи по суті призначила на 5 вересня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Проєкт для дітей з інвалідністю «ДІМ: Дитяча Інклюзивна Медіастудія» набирає обертів
Наступна новина Волинське селище може стати містом
Останні новини
Схожі новини