Волинські акробатки стали Заслуженими майстрами спорту України. ФОТО

Волинські акробатки стали Заслуженими майстрами спорту України. ФОТО

Посвідчення Заслужених майстрів спорту України Дарині Пом’яновській, Олександрі Мальчук та Вікторії Куніцкій урочисто вручили голова обласної ради Григорій Недопад та заступник начальника ОВА Юрій Гупало, інформує пресслужба Волинської облради. 

Троє вихованок обласної ДЮСШ, які отримали найвищі спортивні звання, тренуються під керівництвом Заслуженої тренерки України Олени Кришпінович. Вона розповіла, як її підопічні йшли до цих високих титулів.

«З ними ми уже подолали шлях у майже 13 років. Вони прийшли до мене дітьми - найменшій було лише 5 рочків, але за короткий час я зрозуміла, що із цих дівчаток зможу зробити спортсменок високого класу. Так і сталося. Вперше ми поїхали на чемпіонат Європи у 2017 році. Там вони і увірвались в європейську спортивну еліту, а потім - і у світову. У 2018 році на чемпіонаті світу дівчата здобули срібло, у 2019 році на чемпіонаті Європи в Ізраїлі - два срібла і бронзу. Навесні 2022 року ми взяли срібло на кубку світу у Португалії», - зауважила вона.

Попри нелегкий і тривалий спортивний шлях, званнями Заслужених майстрів спорту України дівчат удостоєно за хороший виступ на Всесвітніх іграх 2022, які відбулись у США.

«У 2021 році на чемпіонаті світу ми змогли вибороти ліцензію на Всесвітні ігри. А вже у липні цього року, на цих престижних міжнародних змаганнях, ми були третіми. Я вважаю, що це дуже високий результат для України. Наша держава загалом виборола 45 медалей і 3 бронзи із них - наші!», - наголосила тренерка. І додала, що успішний результат спортсмена базується на професіоналізмі та досвіді тренера, здібності, наполегливості і працьовитості спортсмена та всебічній підтримці батьків.

«Вітаємо нашу жіночу групу зі спортивної акробати з таким неймовірним досягненням! Вікторія Куніцка, Дарина Помяновська та Олександра Мальчук – ви вписали свої імена в історію Волинського спорту! Титанічна багаторічна праця дівчат, батьків та тренерів-викладачів відділення (тренер, Заслужений тренер України – Кришпінович Олена, помічник тренера – Вероніка Пащук, перший тренер –  Наталка Гурська», – написали на сторінці обласної дитячо-юнацької спортивної школи. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині судитимуть чоловіка, який виправдовував збройну агресію росії, живучи в білорусі
Наступна новина У Луцьку провели в останюю дорогу двох полеглих Героїв. ФОТО
Останні новини
Схожі новини