Волинські депутати не можуть дійти згоди щодо стратегії області. ВІДЕО

Волинські депутати не можуть дійти згоди щодо стратегії області. ВІДЕО

У четвер, 24 травня, депутати обласної ради на бюджетній комісії не могли дійти згоди щодо стратегії розвитку області.

Одним із прикладів депутат Волинської обласної ради Валерій Діброва назвав дорогу Володимир-Волинський - Луцьк, в якій уже покладений перший шар асфальту, але на продовження ремонту немає ні митних, ні бюджетних коштів, інформує Сфера ТВ.

«Її не буде, розумієте? Я вам кажу конкретний приклад. Треба приймати стратегію, а потім вносити зміни. Ми можемо сьогодні багато піаритися, бо 3 камери стоїть і багато розказувати, а нам треба щось вирішувати».

Гострою та актуальною вважають проблему саме доріг і прості волиняни.

«Не влаштовують дороги. Абсолютно. Подивіться між селами які дороги, жах».

Найбільше претензій до стратегії висловлював Михайло Імберовський, на що начальник управління розвитку інвестицій та європейської інтеграції Волинської ОДА Юрій Кресак сказав, що депутат не був на жодному обговоренні. Хоча цей документ напрацьовувався спільно облрадою і ОДА.

Виникли і питання щодо затвердження плану заходів на 2018-2020 роки. Деякі депутати не розуміли, чому в більшості у проекті рішення вказані лише точкові бачення вибіркових ОТГ, і зовсім немає комплексного підходу та інвестиційних ідей. На що Юрій Кресак відповів, що свої пропозиції розвитку кожна територіальна громада надавала сама.

«Якщо ми зараз це не приймемо, то, говоритимемо прямо, ми скажемо «ні» нашим громадам. В основному невеличким сільським громадам. Це не створювали, ми тільки подавали його структуровано. Чому ж нема стратегії? Люди так бачать».

Крім того, йдеться у сюжеті, члени бюджетної комісії обговорили програму підтримки малого та середнього підприємництва, перерозподілили додаткові дотації з державної казни і внесли зміни до показників обласного бюджету на 2018 рік.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині знайшли тіло чоловіка
Наступна новина Розшукують жертв шахраїв, які видурили у волинян понад мільйон гривень
Останні новини
Схожі новини