Волинські децентралізатори долучилися до написання стратегії Заборольської ОТГ

Волинські децентралізатори долучилися до написання стратегії Заборольської ОТГ

У Заборольській ОТГ відбулося засідання робочої групи із написання стратегії об’єднаної територіальної громади.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Це вже чергове засідання робочої групи із стратегічного планування у Заборольській громаді. До робочої групи долучилися радники Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Петро Гоцалюк та Катерина Степчук, проектний менеджер ВОГО Перспективи Волині Ірина Садовська, завідувач сектору економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва Луцької РДА Сігуа Тетяна.

Під час засідання обговорили визначення стратегічних цілей для ОТГ.

Як розповіла радник із просторого планування Волинського ЦРМС Катерина Степчук, у громаді заплановано проведення фестивалю у цікавому форматі. Йдеться про традиційну волинську кухню та смаколики, то ж під час засідання визначалися і з місцем проведення фестивалю.

За місце проведення фестивалю «змагалися» дві території - село Шепель, де є пам'ятка національного значення - городище давньоруського часу ХІ-ХІІІ ст. та Боголюби із ставками.

Зауважимо, що проведення фестивалю у Шепелі є гарною ідеєю, щоправда, із важкою реалізацією, адже, щоб його влаштувати там, необхідно чимало витрат, там відсутнє інфраструктура та важко дістатися городища.

Тому доцільним видається варіант ставків у Боголюбах, де у майбутньому має з’явитися комунальний парк громади. Тут облагороджена територія і є можливість проведення дводенного фестивалю.

Очікується, що фестиваль відбудеться наприкінці червня або на початку липня.

Проектний менеджер Заборольської ОТГ Алла Піхоцька подякувала волинським децентралізаторам за слушні поради у сфері розробки стратегії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькі студенти зняли відеозапрошення на конкурс «Король та Королева ЛНТУ - 2018». ВІДЕО
Наступна новина Якою буде погода у Луцьку та області 3 травня
Останні новини
Схожі новини