Волинські лісівники демонстрували вміння на всеукраїнських змаганнях. ВІДЕО

Волинські лісівники демонстрували вміння на всеукраїнських змаганнях. ВІДЕО

Волинські лісівники разом із колегами з інших регіонів сьогодні взяли участь у всеукраїнських змаганнях вальників лісу, що відбулися на базі Тетерівського лісгоспу, що на Київщині.

Кваліфікація лісозаготівельників вкрай важлива як при заготівлі лісу, так і при виконанні різних видів рубок. Важливо акуратно зрубати дерево, не пошкодивши сусідні. Адже практично всі роботи з лісозаготівлі проводяться на складній багатоопераційній техніці й вимагають чіткості та обережності. Таким чином, від підготовленості операторів і вальників лісу багато в чому залежить стан українських лісів. Відтак, на базі Тетерівського  лісгоспу вже багато років поспіль відбуваються змагання на звання кращого вальника лісу та оператора гідроманіпулятора, – ідеться в сюжеті Sfera-TV Lutsk.

У цьому році в змаганнях взяли участь 27 команд. У конкурсі професійної майстерності операторів гідроманіпулятора, який проходить паралельно –  12 учасників. Вальники беруть участь у п’яти конкурсних змаганнях: заміні пилкового ланцюга бензопили, комбінованому і точному розпилюванні колод, обрізуванні гілок та звалюванні дерев.

Зазначимо, що звалювання дерев відбувається на спеціально відведеній ділянці лісу, відповідно до належним чином оформленого дозволу – лісорубного квитка, який видається на підставі матеріалів лісовпорядкування. На місці зрубів в обов’язковому порядку відбудеться відновлення лісу. Вся заготовлена у процесі змагань деревина буде облікована і в подальшому направлена для задоволення потреб вітчизняним деревообробним підприємствам.

За результатами конкурсних змагань у 21-му Всеукраїнському конкурсі-змаганні вальників лісу переміг Віталій Слюсарчук з команди компанії «Штіль».  А в конкурсі на кращого оператора гідроманіпулятора перше місце посів Валерій Гриженко з команди лісівників Буковини.

Звертаючись до учасників змагань заступник голови Держлісагентства Володимир Бондар наголосив, що подібні заходи демонструють престижність лісівничої праці, високий професіоналізм, який властивий більшості працівників галузі. Саме ці їхні риси потрібно максимально доносити суспільству.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянка похизувалася велетенською картоплею. ФОТО
Наступна новина У Ковелі патрульні знімали дівчину з даху дев’ятиповерхівки
Останні новини
Схожі новини