Волинські лісівники хочуть висадити півтора мільйона дерев. ФОТО

Волинські лісівники хочуть висадити півтора мільйона дерев. ФОТО

Волинські лісівники у рамках всеукраїнської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках»  не лише працюють над відновленням лісу, а й постійно проводять численні акції, екскурсії, навчальні візити.

10   квітня у  ДП «Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр» відвідали учні 3-В класу Луцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 Луцької міської ради на чолі з класним керівником Оленою Кичук, – повідомляють у прес-службі лісівників.

З чого починається ліс, діти та батьки дізналися, побувавши у «Банку насіння». Зараз тут зберігається 300 кг насіння шпилькових порід – сосни, ялини, ялиці. Соснове насіння зібране у лісах всієї області. Дітям особливо цікаво було почути, що у лісу є власний банк, де зберігаються резервні запаси насіння на випадок неврожайного року. Щоб процес відновлення був безперервним.

Зазначають, що цього року підприємством планується висіяти понад 60 кг насіння. Це в майбутньому – півтора мільйона сіянців сосни, які будуть висаджені під час лісокультурної кампанії 2020 року.

Крім того, у ДП «ВЛНЦ» щороку вирощується в межах мільйона сіянців дуба та 300 тис. – модрини.

Дітям також показали, як нарізаються  черенки листяних та хвойних порід для весняного живцювання.

А найбільше дітям сподобалося під час посадки шкілки з горобини звичайної. Діти щиро тішилися такій роботі, розпитували про кожну деталь. Директор ДП «ВЛСНЦ» Тетяна Неводнічик розповіла, що це декоративне деревце користується популярністю серед волинян, а ягоди горобини мають лікарські властивості.

Батьки третьокласників також не приховували свого захвату від побаченого та почутого. Адже міське життя так нечасто дарує настільки близькі зустрічі зі світом природи.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За останніх два роки Зеленський 13 разів літав до Коломойського. ВІДЕО
Наступна новина У Луцьку 14 квітня перекриють рух на кількох вулицях
Останні новини
Схожі новини