Волинські лісівники під час бізнес-форуму розповіли, у що воліли б залучати інвестиції

Волинські лісівники під час бізнес-форуму розповіли, у що воліли б залучати інвестиції

Розвиток лісової галузі Волині є одним з основних напрямків господарювання Волинської області – заявляє заступниця начальника управління Волинського обласного управління лісомисливського господарства Лідія Турянська.

Про це вона сказала під час представлення діяльності лісогосподарських підприємств Волині на інвестиційному бізнес-форумі «Волинь-Інвест 2018».

Форум відвідав і очільник управління Олександр Кватирко та заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар. Вони оглянули виставкові намети а також відвідали одну з панелей форуму –  «Розвиток сільського та лісового господарства».

«Безперечно лісова галузь, як і будь-яка інша галузь економіки, потребує інвестицій. І дуже добре, що такого роду форуми відбуваються. Тут  ми можемо показати своє господарство, показати, що є в нас на сьогодні. Запрезентувати ті напрямки, які ми  розвиваємо і хотіли б бачити рух інвестицій. Тому що такі напрямки у нас є. Волинь – одна з тих областей, де розвивається лісове господарство, де серйозно розвивається переробка», - зауважив Володимир Бондар.

Позитивно оцінив форум, обґрунтовуючи свою участь і серйозну підготовку колег, начальник обласного управління лісомисливського господарства Олександр Кватирко

«Це дуже потрібний захід. Дивно, що його не проводили до цього часу. Адже область дійсно інвестиційно приваблива. Особливо, якщо йде мова про ліси. Є чим області похизуватися і багато чого запропонувати інвесторам і над чим працювати», - переконаний Олександр Кватирко.

Представляти діяльність та потенціал лісової галузі Волині взялася заступник начальника управління Лідія Турянська та директор ДП «Маневицьке ЛГ» Володимир Радіон.

«Волинь однією з перших розпочала диверсифікацію діяльності, що вже неабияк позначилось на діяльності лісогосподарських підприємств, які показують позитивну динаміку. На Волині діє 26 лісогосподарських та лісо-мисливських підприємств. Я хочу зауважити, що вони всі є прибутковими. Чистий дохід від реалізації продукції підприємств Волинського ОУЛМГ за І півріччя 2018 становив 637,9 млн грн», - розповіла Лідія Турянська.

Вона розповіла, що галузь зараз активно працює над розвитком 4 потужних базових розсадників, а також над розширенням виробництва лісової продукції. Нині підприємства лісової галузі Волині окрім переробки деревини та виготовлення 18 видів соків, займаються переробкою ягід і грибів, виготовленням ефірних масел і екстрактів хвої та збором меду. Саме така продукція сьогодні була представлена на експозиції перед РЦ «Промінь», де відбувався бізнес-форум.

«Окрім цього в області ми активно зацікавлені у розвитку зеленого туризму, а тому всіляко сприяємо розширенню мережі місць для відпочинку. На сьогодні в області облаштовано 113 великих та 655 малих місць для відпочинку. Також в області минулоріч було багато вкладено у лісові дороги. Так, у 2017 році лісгоспи відновили 100 км лісових доріг, з яких 36 – з твердим дорожнім покриттям», - зауважила заступниця начальника Волинського ОУЛМГ.

А от директор ДП «Маневицьке ЛГ» Володимир Радіон, представляючи діяльність свого підприємства зауважив, що йому б не хотілось, аби лісників асоціювали виключно з незаконними рубками і торгівлею деревини.

«Ліс це не лише ділова деревина – наші ліси це гриби і ягоди…  Звісно, те, на чому лісівники заробляють – це ділова деревина, дрова, дошка, штахети, а також ефірні масла і лісова продукція. Наше ДП Маневицьке ЛМГ має чистого прибутку 2 470 тисяч в рік. І ми активно виготовляємо та реалізуємо саме лісову продукцію під ТМ «Ліси Волині». Ліміт заготівлі – 170 тон продукції на рік. А ще в наших лісах є майже 600 бджолосімей, які з початку сезону дали понад 400 кілограмів меду», - розповів про масштаби діяльності Маневицького ЛГ директор підприємства Володимир Радіон.

Зрештою, варто зауважити, що експозиція Волинського обласного управління лісомисливського господарства викликала неабикий інтерес у відвідувачів та учасників бізнес-форуму. Зокрема, люди розглядали продукцію, цікавились ассортиментом та складом. Саме у це волинські лісівники і готові залучати інвестиції.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку можна виграти друк картини на полотні, всього лиш зробивши селфі
Наступна новина Батьки учнів Луцької школи №2 самотужки розробили проект облаштування відпочинкового дворику
Останні новини
Схожі новини