Волинські лісівники підбили підсумки осіннього етапу акції «Зелена країна» – 2021

Волинські лісівники підбили підсумки осіннього етапу акції «Зелена країна» – 2021

Завершилися заходи в рамках Президентської програми «Зелена країна».

Яким був старт загальнодержавної трирічної кампанії на Волині, розповів начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко, – повідомляє пресслужба ВОУЛМГ.

Нагадаємо, акція розпочалася 1 жовтня і тривала 2 місяці. За цей час загалом лісівники Волині висадили  5 033 527 сіянців, саджанців та дерев.

«До відновлення лісу в області та створення парків, скверів, інших зелених зон на пришкільних ділянках та поблизу дошкільних закладів, в межах територіальних громад долучилася молодь, діти, громадськість, влада, інші лісокористувачі області. Загалом – 11 тис. 355 людей.

Ми дякуємо кожному, хто брав участь – висаджував ліс разом із лісівниками, допомагав з організацією заходів, долучився до благодійності в рамках програми, став учасником конкурсів, робив фото і наповнював ними сайт «Зелена країна» – насправді не було дрібних справ. Навіть мінімальна участь суттєво додавала до загальної картини. Незважаючи на карантинні обмеження, завдяки волинянам акція в нашій області стала масштабною та масовою. Маємо вже постійних учасників. Наші найактивніші – вихованці учнівських лісництв та й просто школярі. Представники влади та громадськості, приємно, що долучається й бізнес. Впевнені, що вже цієї весни ми знову зберемося разом, відновлюючи ліс чи створюючи парки, сквери, маленькі зелені зони», – зазначив Олександр Кватирко.

Читайте також: Волинські лісівники – лідери у реалізації «мільярдної» програми посадки дерев

 

Долучилися до акції всі без винятку державні лісогосподарські підприємства, організувавши акційні заходи. Взяли участь також всі, хто зареєструвався на сайті «Зелена країна».

«Лідерами стали державні підприємства Камінь-Каширщини, Маневиччини та Ківерцівщини, де найвищі показники лісистості. Тут висадили найбільшу кількість сіянців та саджанців сосни і листяних порід. Лісівники взяли на себе також відповідальність за забезпечення декоративними саджанцями, коли озеленювалися пришкільні території, сквери біля соціальних закладів, храмів, інші важливі для громад місця. Загалом в рамках акції вдалося створити кілька сотень більших та малих зелених зон. Зараз найбільше хочеться, щоб вони були збережені та доглянуті», – наголосив головний лісівник області.

«Навесні ми продовжимо працювати у напрямку виконання Указу Президента України від 07.06.2021 №228/2021 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів». Готуємося до цього вже зараз. Збільшили заготівлю лісового насіння та наростили об’єми вирощування посадкового матеріалу. На розсадниках державних лісогосподарських підприємств плануємо виростити понад 22 млн  штук садивного матеріалу», – підкреслив начальник управління.

 

Олександр Кватирко також пригадав найбільш масштабні заходи та найцікавіші моменти акції.

У парку Героїв Майдану та Небесного Легіону на проспекті Соборності в Луцьку за сприяння волонтерського руху «Меценати для солдата» матері, дружини, діти загиблих воїнів і волонтери висадили 50 іменних кленів. В акції, яку присвятили до Дня захисника і захисниці України, взяли участь більш як 30 родин загиблих бійців. Загалом учасниками акції стали понад 200 волинян. Це – родичі загиблих, волонтери, капелани, студенти, школярі та члени байкерського клубу.

 

На Волині відбулося найбільш сонячне озеленення планети. Таким його створили учасники екоініціативи Greening the Planеt, що 30 жовтня відбулася одночасно з всеукраїнською акцією Держлісагентства «Створюємо ліси разом» в рамках виконання програми Президента «Зелена країна». Провели захід ГО «Батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку» та ГО «Антарес». Сонячні діти спільно з іншими учасниками акції в с. Шепель Луцького р-ну висадили більше 100 дерев у  чудовій локації, де планується в майбутньому центр для реабілітації, рекреації та відпочинку дітей та молоді.

Читати також: «А тепер площі після бурштину будемо засаджувати ми». Депутати жартують і садять сосни. РЕПОРТАЖ

Загалом понад 2500 людей на Волині за 1 день висадили півмільйона майбутніх дерев в рамках Всеукраїнської акції «Створюємо ліси разом», що відбулася 30 жовтня у кожному куточку держави. В нашій області відповідні акції провели у всіх держлісгоспах області. Власним прикладом важливість справи підтвердили голови облдержадміністрації Юрій Погуляйко та обласної ради Григорій Недопад. Загалом протягом дня висаджено 511 тис. штук сінців різних порід на 87,5 га площ. У цей день створювали ліси 2630 людей – це лісівники, представники влади та громадськості, журналісти, молодь, діти.

 

 

Лучани долучилися до всеукраїнської акції «Висадження дерев одним мільйоном людей за 1 добу» в межах екологічного проєкту Greening of the Planet. Алею з 24 дерев висадили біля Луцького міського молодіжного центру в парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.

До популяризації Президентської програми «Зелена країна» долучився і Лісівничий молодіжний центр. Тут проводилися зустрічі з молоддю, знімалися телерепортажі, в яких наголошувалося на користі лісу, зелених насаджень. В рамках акції з’явився 3D-тур Воротнівським ботанічним заказником.

Долучився і бізнес. Молодий колектив інтернет-магазину Dybok.ua ще з середини літа оголосив про ініціативу долучитися до озеленення країни. І запропонували чудову ідею, варту наслідування іншими представниками бізнесу: з кожної тисячі продажів висадити дерево! Таким чином у рамках осінньої акції вони висадили 40 000 майбутніх дерев.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині за минулу добу виявили 397 хворих на ковід. Одужало – 942
Наступна новина На Волині на деревообробному підприємстві жінці відірвало руку
Останні новини
Схожі новини