День охорони довкілля. Волинські лісівники провели зустрічі з школярами

День охорони довкілля. Волинські лісівники провели зустрічі з школярами

Сьогодні, 5 червня, світ відзначає День охорони довкілля. Відтак, волинські лісівники провели низку заходів присвячених турботі про природу.  

Про це повідомляють на сторінці ВОУЛМГ.

«Так, ми не можемо вплинути на хвору свідомість окупанта, щоб припинити знищувати ліси нашої країни. І ми з жахом читаємо інформацію про пожежі, які через постійні обстріли виникають на Сході та Півдні країни. Але ми зобов’язані навчитися відповідальності перед природою.

Напередодні цієі дати та безпосередньо сьогодні лісівники Волині долучилися до заходів, які тривають в усьому світі. Маленькими буденними справами. Які дуже важливі вже і зараз у цьому місці, де ми разом живемо. Спілкувалися з громадянами під час патрулювань лісовими масивами, на рекреаційних пунктах. Провели тематичні заходи з дітьми та молоддю», – йдеться на сторінці. 

Лісівники оновили інформаційні знаки та стенди, які кожному з нас нагадують бути обережними з вогнем, не забувати прибрати після себе. Берегти природу. Також у ДП «Колківське лісове господарство» відбулися зустрічі з учнями шкільних лісництв та молодіжним активом безпосередньо на свіжому повітрі.

Спільно із Рій «Воля» Маневицького ліцею № 1 імені героя України Андрія Снітка на території дендрологічного парку обговорили проблеми, які ми маємо, а також можливість кожного знайти для себе шляхи покращення навколишнього середовища. Обговорили, як впливає війна на стан нашого довкілля та скільки часу необхідно, щоб виправити ситуацію.

Тематична зустріч відбулася у Микитичівському шкільному лісництві - провели її працівники ДП «Володимир-Волинське ЛМГ».

Такі ж зустрічі з першими помічниками лісівників - вихованцями учнівських лісництв - провели у ДП «Любешівське ЛМГ», ДП «Ківерцівське ЛГ», ДП «Ковельське ЛГ», ДП Камінь-Каширське ЛГ», ДП «Городоцьке ЛГ», ДП «Любомльське ЛГ».

У ДП «Маневицьке ЛГ», окрім іншого, разом із дітьми лісівники на території Галузійського лісництва провели невеличку толоку - працівники покосили газон, а діти допомогли її зібрати, підмели бруківку навколо лісництва. Доглянута територія і далі милує око усіх місцевих жителів, так як лісництво є його окрасою.

На Ратнівщині з ініціативи лісівників місцева активна молодь долучилася до прибирання рекреаційних пунктів. Для лісівників - заходів пожежної безпеки. Для всіх громадян - місця відпочинку та комфортного спілкування з природою.

«Такі на перший погляд дрібні справи, які лісівники Волині давно зробили гарною традицією, завжди дають реальний результат», – підсумовують у лісівництві. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На війні за Україну загинув ще один Герой з Волині
Наступна новина Путін погрожує бити ракетами «туди, куди ще не бив», якщо Україна отримає ракети далекої дії
Останні новини
Схожі новини