Волинські медики масово втікають за кордон

Волинські медики масово втікають за кордон
Фото ілюстративне

Із Волині за кордон масово виїжджає кваліфікований медичний персонал.

Про це йшлося у четвер, 21 лютого, під час засідання колегії управління охорони здоров’я ОДА «Про підсумки діяльності галузі охорони здоров’я області в 2018 році та основні завдання на 2019 рік», – повідомляє інформаційне агентство ВолиньPost.

На початку засідання усі присутні вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання. Голова Волинської ОДА Олександр Савченко розповів, що вже 11 місяців перебуває на посаді і за цей час спільно з медиками довелося досягнути чималих висот. Однак не всі розуміють значимість реформи і що з нею потрібно робити
«Реформи дають нам загальні рамки, а що ми будемо в них вкладати – наша справа», - відзначив він.

Начальник управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк розповів, що у 2015 році медична галузь отримала 1,2 мільйона гривень, у 2018 році – майже 2 мільйони. Чи не вперше медицина отримала реальне фінансування.

Кадри – один із викликів галузі на Волині. У 2018 році з області виїхало 393 лікарі, тоді як прибули 320.

«Кордони відкриті. Наші дипломи із задоволенням приймають у різних країнах. Потрібно працювати над цим питанням і створювати такі умови, аби люди не хотіли виїжджати», –  сказав Ващенюк.

Також за минулий рік Волинь покинули 972 медсестри, тоді як 453 – прибули. За словами посадовця, раніше така ж ситуація з кадрами була у сусідній Польщі, звідки першими виїжджали медсестри.
Наразі у лікарів середня зарплата становить 8490 гривень, молодших спеціалістів з медичною освітою – 5715 гривень, молодшого медичного персоналу – 4516 гривень, працівників без медичної освіти – 5498 гривень.

Ігор Ващенюк відзначив, що після підписання договору з НСЗУ зарплати значно підвищилися. У деяких районах зарплата лікарів становить близько 15 тисяч.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Вам прийшли бонуси»: на Волині шахрай зняв з чужого рахунку 70 000 гривень
Наступна новина У Луцьку піймали п'яного водія рейсового автобуса. ФОТО
Останні новини
Схожі новини