Волинські митники розповіли про інвестиційні переваги для Волині

Волинські митники розповіли про інвестиційні переваги для Волині

Під час інвестиційного форуму у Луцьку волинські митники презентували проект «Пункт пропуску «Амбуків-Грудек»: економічні, інвестиційні та іміджеві переваги для Волині».

Максимальне використання Волинню її географічних переваг не в останню чергу залежить від розбудови та оснащення державного кордону України, - повідомила на інвестиційному форумі у Луцьку т.в.о. заступника начальника Волинської митниці ДФС Тетяна Кравець.

Про це пише прес-служба Волинської митниці ДФС.

Читайте більше: Що найбільше імпортують з України через Волинську митницю

Нині Волинська митниця ДФС функціонує в межах, що містять 472 км Державного кордону України: з Республікою Польща – 230 км, та Республікою Білорусь – 242 км.

На цій ділянці  розташовано 9 пунктів пропуску: 6 - для автомобільного сполучення; 3 - для залізничного сполучення.

Читайте більше: У Луцьку стартував масштабний форум «Волинь-Інвест 2018». ФОТО

З них на українсько-білоруській ділянці кордону функціонує 5 пунктів пропуску: три міжнародні для автомобільного сполучення «Доманове-Мокрани», «Дольськ-Мохро», «Пулемець-Томашівка»; один міждержавний автомобільний «Піща-Олтуш» та один для залізничного сполучення «Заболоття-Хотислав».

На українсько-польській ділянці кордону функціонує 2 міжнародні автомобільні пункти пропуску «Ягодин-Дорохуськ» (без обмежень для переміщення) та «Устилуг-Зосин»  (переміщення ТЗ вагою до 3,5 тон) та 2 міжнародні залізничні пункти пропуску «Ягодин-Дорохуськ» і «Володимир-Волинський-Хрубешув» (м/п «Ізов»).

Кордон з Єропейським Союзом та Білорусією вимагає обслуговування значних вантажо- та пасажиропотоків, які пов’язані з міжнародними транспортними коридорами Гданськ-Одеса (поєднує Балтійське море і Чорне море) та Київ-Варшава (М07), яка є найкоротшим шляхом до Берліна.

А наявність на території області заліничного вузла Ковель в поєднанні з інфраструктурою міжнародних залізничних пунктів пропуску дають можливість здійснювати масштабні вантажні перевезення маршрутами Гданськ-Одеса, Гамбург—Іллічівськ, Гамбург—Далекий Схід.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Здався: Сергій Григоренко зареєструвався у Фейсбуці
Наступна новина У Луцьку стартував фестиваль «Мандрівний вішак». ФОТО
Останні новини
Схожі новини