Задокументовано 11 епізодів імпорту продукції: волинські митники викрили недоброчесне підприємство

Задокументовано 11 епізодів імпорту продукції: волинські митники викрили недоброчесне підприємство

Завдяки співпраці з польськими колегами волинські митники викрили чергове недоброчесне підприємство. Київське ТзОВ свідомо занижувало вартість зовнішньо-економічних контрактів, аби "здешевити" на митних платежах.

Про це інформує пресслужба Волинської митниці. 

Зокрема, офіційно задокументовано 11 епізодів імпорту продукції автохімії, в яких дані польських експортних та українських імпортних декларацій суттєво різняться. Загалом на заниженні вартості інвойсів підприємство недоплатило до Державного бюджету майже 850 тисяч гривень.

Дії, спрямовані на неправомірне зменшення розміру митних платежів, згідно зі статтею 485 Митного кодексу України, тягнуть за собою штраф у розмірі відсотків несплачених податків. Фахівці управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил склали відповідний протокол та розпочали провадження у справі.

А спеціалісти з митного аудиту вкотре нагадують суб'єктам ЗЕД: не варто гадати і чекати, коли ж на вас складуть протокол про трикратний штраф чи розпочнуть перевірку усієї зовнішньо-економічної діяльності, де суми штрафів теж сягають 50%.

«Навіть в умовах воєнного стану залишено в силі положення про самостійне виявлення заниження податкових зобов'язань. У цьому випадку та за фактом самостійного звернення учасника ЗЕД до митниці із заявою про коригування митної декларації у зв'язку із доплатою митних платежів - підприємство сплачує штраф у розмірі лише відсотки від суми заниження зобов'язань», – зазначають у Волинській митниці. 

Читайте також: Покарали водія вантажівки, в якого конфіскували на «Ягодині» 24 тепловізори


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Один – спецпризначенець, інший – відстежує ворожі цілі: як волинські телевізійники служать в ЗСУ
Наступна новина Мріє стати військовим, як тато: на Волині привітали з днем народження сина загиблого Героя. ФОТО
Останні новини
Схожі новини