Волинські посадовці в кольорових шкарпетках підтримали особливих дітей. ФОТО

Волинські посадовці в кольорових шкарпетках підтримали особливих дітей. ФОТО

У всьому світі в  рамках Всесвітнього дня людей з синдромом Дауна, який відзначають 21 березня, в Україні проходить щорічна масова акція – флешмоб «LOTS OF SOCKS».  Цьогоріч до неї долучилися й волинські посадовці.

Працівники облдержадміністрації на чолі з головою Олександром Савченком, аби висловити толерантність і підтримку людям з синдромом Дауна, одягли яскраві шкарпетки, як символ додаткової хромосоми, – інформують у прес-службі Волинської ОДА.

У гості до посадовців завітали й дітки з Волинської обласної громадської організації дітей з синдромом Дауна. Вони пригадали, як разом з Олександром Савченко пекли піцу й танцювали на Осінньому балу.

«Ми особливі сім`ї з сонячними яскравими дітьми, на яких звертають багато уваги. За роки незалежності ставлення до таких дітей змінилося кардинально. Сімнадцять років тому, коли народився мій син, я була один на один з усіма проблемами. Сьогодні влада нас чує, ми відчуваємо вашу підтримку. Дякуємо за соціальні ініціативи та за те, що наші прохання не залишаються без уваги» – висловилася представниця громадської організації Валентина Новосад.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко теж прийшов  на роботу з парою яскравих шкарпеток. За його словами, це чудова нагода себе відчути особливим.

«Ваші діти, як і всі решта, повинні мати щасливе дитинство. Будуючи 19 інклюзивно-ресурсних центрів ми усім показали, яке ставлення має бути у держави до особливих дітей. Президент України Петро Порошенко відзначив, що рівень відношення до дітей з особливими потребами – є показником громадянськості та європейськості суспільства. Я теж вважаю, що потрібно бути добрішими, уважнішими до інших. Ваших діток ми добре знаємо, знаємо їхні таланти і будемо допомагати й надалі їх розвивати. Мої двері завжди відчинені» – зазначив Савченко.

Довідково: 
LOTS OF SOCKS – флешмоб, суть якого в тому, що люди, які виражають толерантність та підтримку хворим із синдромом Дауна, 21 березня одягають яскраві непарні шкарпетки, гольфи або гетри, або зайву шкарпетку, як символ додаткової хромосоми. Організатори акції також пропонують зробити зі шкарпеток шарф або краватку, або просто прив'язати її до сумки або вкласти в кишеню піджака.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку хочуть штрафувати водіїв маршруток, які їздять не за графіком
Наступна новина Саганюк заявив, що більше не піде в мери Володимира-Волинського. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини