Волинські рукодільниці долучилися до створення вишитого Герба України. ВІДЕО

Волинські рукодільниці долучилися до створення вишитого Герба України. ВІДЕО

Волинські майстри доучилися до створення вишитого Державного Герба України. Від області в столицю передали 110 фрагментів.

Як розповіла координаторка проєкту на Волині Юлія Гринчук, для виготовлення Герба поєднають півтори тисячі вишитих візерунків з усієї України, передає «Суспільне Волині»

«Дали такий клич по всій Україні. Були чоловіки, які вишивали, але не можна сказати, що це повністю вишитий клаптик. Це вкладена душа і кілька стібків під контролем жінки», – розповідає Юлія Гринчук.

Вишивати блакитними, жовтими, червоними і чорними нитками – єдина вимога, яку ставили організатори до майстрів.

Одна з дев’яти студенток громадської організації «Університету третього віку», які долучилися до всеукраїнського проєкту, Світлана Демчук візерунок сформувала свій. Жінка вишила два клаптики: один – жовтими, інший – синіми нитками.

«Це і почесно, і приємно, і гарно, і велике задоволення. Це наша автентика, це гордість, національний код», – каже вишивальниця.

Тканини розміром 15 на 15 сантиметрів організатори надали безплатно. Фрагменти вишивали волиняни віком від 6 до 70 років.

«Ми запрошували своїх колег, дітей, родину, усіх, кому небайдужий даний проєкт, щоб у черговий раз продемонструвати: Україна – духовна, єдина, цілісна», – розповіла співорганізаторка проєкту на Волині Наталія Павліха.

Усі надіслані вишиті клаптики зберуть у Києві. Вишиті синіми нитками стануть тлом для герба із жовтих візерунків. З двох боків розташують червоно-чорні фрагменти. Проєкт зі створення величезного вишитого Герба стартував 21 травня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські кардіохірурги провели унікальну операцію 80-річному пацієнту
Наступна новина COVID-19 на Волині: у яких районах виявили нові випадки хвороби
Останні новини
Схожі новини