Волинські кардіохірурги провели унікальну операцію 80-річному пацієнту

Волинські кардіохірурги провели унікальну операцію 80-річному пацієнту

На Волині 80-річному чоловіку провели унікальну операцію на серці. Кардіохірурги зробили пацієнту  імплантацію двокамерного штучного водія серцевого ритму.

Про це повідомили на сторінці Ковельського МТМО у фейсбуці

Чоловік роками хворів на ішемічну хворобу серця та повну АВ-блокаду. Як зазначають медики, штучний водій ритму синхронізував роботу всіх відділів серця та збільшив скоротливу здатність міокарду (серцевого м'яза).

«Ця складна операція проводилася лише через невеликий прокол шкіри, а ефект одразу було видно на екранах кардіомоніторів! Щоб виконувати маніпуляції такої складності, наші медики багато навчались, як в Україні, так і за кордоном. Радіємо успіху та професійним досягненням завідувача Центру кардіохірургії Танського Володимира Георгійовича та лікаря – анестезіолога Гуски Андрія Богдановича», – йдеться у повідомленні на сторінці медзакладу. 

Зі слів лікарів, наразі пацієнт знаходиться у задовільному стані і вже готовий повернутись до повноцінного життя. 

Нагадаємо, що у травні в пологовому будинку Ковельського МТМО відкрили оновлені зали, які оснащені усім необхідним для максимально безпечного та комфортного перебування породіль. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Нима кому. ПостРЕПОРТАЖ із мандрів у Сваловичі. ЗАНЕСЛО В СЕЛО
Наступна новина Волинські рукодільниці долучилися до створення вишитого Герба України. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини