Волинські соки рекламує американське телебачення

Волинські соки рекламує американське телебачення

Волинські лісники представили продукцію: органічні соки, унікальні саджанці та туристичну «перлину» – Воротнівський ботанічний заказник під час фестивалю «Волинська княжна».

Сік, який шукали американці

Волинський березовий сік купують для Сполучених Штатів, Канади, Ізраїлю, Німеччини, Польщі. На світовому ринку це – унікальний органічний продукт, який отримує все більшу популярність. Такий сік виготовляє Цуманське лісове господарство.

«Американці самі нас знайшли. Ми ще з 2000-х почали експортувати продукцію в Польщу, потім в Словаччину, інші європейські країни. У нас був такий продукт – березовий сік зі стевією, природним замінником цукру. США зацікавились якраз цим напоєм, потребували соків без цукру. Пізніше ми для них розробили цілу лінійку органічних березових соків – із вишнею, суницею, чорницею, бузиною», – розповіла начальниця консервного цеху Зінаїда Рябчун.

Купує сік американська компанія, яка постачає його в різні магазини.

«Наші соки навіть на американському телебаченні рекламують», – каже Зінаїда Рябчун.

Також Цуманське лісове господарство презентувало подрібнені із цукром ягоди, варення, мед та гриби.

Волинські орхідеї в «маленькій Швейцарії»

Ботанічний заказник Воротнів уже встиг нажити слави «маленської волинської Швейцарії». Тут – унікальна природа, фруктовий сад, ставки, пасіка…

«На фестивалі ми встановили стенд із фотографіями заказника. Дивно було, що є ще волиняни, які не чули про Воротнів… Запрошуємо усіх, заказник відчинений цілодобово і потрапити сюди – абсолютно безкоштовно. З того, на що варто зараз приїхати подивитись – так звані «волинські орхідеї» – любка дволиста, гніздівка звичайна, які незабаром розцвітуть.

«Ці незвичайні орхідеї цвітуть у червні. Цікаво, що вони не просто занесені в Червону книгу, а ще й у розділ неоціненні, це означає, що вони – зникаючий вид», – розповіла керівниця лісівничого молодіжного центру Валентина Юхимчук.

Не дубами єдиними

Державне підприємство «Волинський лісовий селекційний центр» привезло на фестиваль саджанці різноманітних рослин: різних видів туй, канадську ялинку Коніка із надзвичайно густою хвоєю, магнолії, квіти яких стануть окрасою кожного саду, кущі спіреї з густим цвітом, кущі барбарису…

«Наш розсадник призначений для посіву лісових культур – сосни, дуба, аби відновлювати ліси Волині. Але також вирощуємо рослини для ландшафтного дизайну і озеленення… Те, що привезли на виставку – Це тільки маленький відсоток того, що ми вирощуємо. Зараз у нас – більше 260 найменувань», – розповів головний лісничий Центру Олег Малиш.

Фото: Ірина КАБАНОВА


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Через Волинь пройде всесвітня естафета жінок-байкерів. Чи можна приєднатися волинянкам?
Наступна новина Пояснили, чого в Стиру іноді тече червона вода
Останні новини
Схожі новини