«Волинський обласний перинатальний центр під загрозою затоплення», - Савченко

«Волинський обласний перинатальний центр під загрозою затоплення», - Савченко
Волинський обласний перинатальний центр (фото: Волинь24)

Волинський обласний перинатальний центр опинився під загрозою затоплення, проте шляхів вирішення цієї проблеми поки немає. 

Про це розповів голова Волинської ОДА Олександр Савченко під час Ради регіонального розвитку 29 листопада. 

«Обласний перинатальний центр проектувався, коли ще практично не було Липин у тому вигляді, в якому вони є зараз. Коли я кажу вже рік, що в нас немає жодного архітектурного планування будь-яких населених пунктів, - це не просто слова. Це серйозна справа. На сьогодні Липини стали вищі за Луцьк, тому що будувалося все там без певних прорахунків. Обласний перинатальний центр опинився нижче рівня села Липини і він зараз під загрозою затоплення. Реального. І вже був раз затоплений. Тому ми зупинилися з його будівництвом. Думаємо, що робити далі», – розповів Савченко. 

Зазначимо, проблема із затопленням центру не нова – літні зливи затопили підвал приміщення. Через це довелося навіть перенсти дату відкриття центру: з вересня на «кінець року». 

«Там величезні кошти вкладені. З іншого боку: невідомо, як відвести воду, тому що Липини вже не знесеш. Ось вам і відсутність планування на декілька років вперед», – заявив Савченко. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Без людей нічого не запрацює»: потрібні працівники в перинатальний центр у Луцьку


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Ковельщині автівка збила лося
Наступна новина На українців в грудні чекає 11 вихідних
Останні новини
Схожі новини