Волинській психіатричній лікарні передали допомогу з Польщі

Волинській психіатричній лікарні передали допомогу з Польщі

Для пацієнтів Волинської обласної психіатричної лікарні учергове передали продукти харчування тривалого зберігання.

Про це повідомили у Волинській облраді.

Гуманітарну допомогу залучено завдяки американському благодійному фонду «Врятуймо українських дітей». Півтонний вантаж з Варшави доправили волинські волонтери, з якими постійно співпрацює обласна рада. Частину гумдопомоги благодійники адресно спрямували для Волинської обласної психлікарні, решту – доправлять на Київщину.

Серед вантажу – м’ясні та овочеві консерви, крупи і макаронні вироби, сухі сніданки, чаї та фруктові напої, а також солодощі, оскільки серед пацієнтів психіатричної установи – тридцятеро дітей.

За словами медичної директорки лікарні Людмили Юрко, продукти – це найактуальніша зараз потреба. Медзаклад відчутно переповнений. Сьогодні тут проходять лікування більш як півтисячі пацієнтів, серед яких чимало евакуйованих з територій активних обстрілів і зони бойових дій, в тому числі і діти.

«Через перевантаження кошторис установи дозволяє виділити на харчування одного пацієнта не більше 10,5 гривні на день. Тому гуманітарна продукція надзвичайно допомагає. Окрім того, наші кухарі вдаються до неймовірної кулінарної вигадливості, щоб урізноманітнити меню пацієнтів. Так, до прикладу, хворим дуже полюбилася випічка з плодів лікарняного саду. Вона з найпростіших продуктів, але на смак – ніби з трендової кондитерської», - стверджує головна лікарка.

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад запевнив, що обласна рада постійно підтримуватиме потреби обласних медичних установ. Днями психлікарня отримає черговий продуктовий вантаж. Окрім того, на його прохання сільгосппідприємство «Чебені» забезпечить медустанову м’ясом.

Читайте також: Презентували Реєстр пошкодженого та знищеного майна


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку попрощалися із загиблим Героєм Богданом Федосенком
Наступна новина За ухилення від аліментів волинянин отримав понад два роки в’язниці
Останні новини
Схожі новини