Волинський суд взяв під варту колаборанта, який агітував за «рускій мір»

Волинський суд взяв під варту колаборанта, який агітував за «рускій мір»
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Волинський апеляційний суд взяв під варту колаборанта, який поширював у соціальних мережах матеріали щодо підтримки окупаційних військ рф та закликав місцевих мешканців до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади

Про це 17-го травня повідомив у Facebook Волинський апеляційний суд. 

Ухвалою апеляційного суду скасовано попередньо обраний запобіжний захід місцевого суду щодо Ж. у вигляді домашнього арешту.

Нагадаємо, чоловік переїхав зі столиці на Волинь після 24-го лютого. За інформацією Волинського апеляційного суду, мешканця Києва на початку війни тимчасово прихистили у Петро-Павлівському чоловічому монастирі Володимир-Волинської єпархії Української православної церкви (МП), що у селі Світязь Ковельського району.

Наприкінці березня він почав поширювати у соціальних мережах ворожу пропаганду. 

«Три ракеты по Львову…. Смерть нацыстам рашистам», «русские победят фашистов в Украине, и остануться нормальне украинцы без ненависти к россии» - такого роду та змісту відео з коментарями публікував на своєму «YouTube» каналі підозрюваний колаборант Ж.», – йдеться у повідомленні. 

Чоловік підозрюється в умисних діяннях, які виразились у розповсюдженні матеріалів із публічними закликами до насильницької зміни та поваленні конституційного ладу, а також у поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування та визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України (ч.2 ст. 109, ч.2 ст.436-2 КК України).

Читати також: Трьох луцьких школярів хотіли завербувати російські спецслужби. Діти фотографували військові об'єкти


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волинь сьогодні привезуть тіло загиблого військового Віталія Послєдова
Наступна новина «Страшенно хочу додому». Історії мам та дітей з інвалідністю, яких прихистила Польща
Останні новини
Схожі новини