Закликав підтримувати окупантів. На Волині СБУ затримала ворожого пропагандиста

Закликав підтримувати окупантів. На Волині СБУ затримала ворожого пропагандиста
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Контррозвідники на Волині викрили ворожого пропагандиста. Чоловік поширював у соціальних мережах матеріали щодо підтримки окупаційних військ рф, а також закликав місцевих мешканців до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади.

Співробітники СБУ встановили, що зловмисник переїхав зі столиці у волинське прикордонне містечко після 24-го лютого, – повідомила пресслужба управління СБУ у Волинській області. 

Наприкінці березня чоловік почав поширювати у соціальних мережах матеріали щодо підтримки окупаційних військ рф, а також закликати місцевих мешканців до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади.

Слідчі СБУ повідомили чоловіку про підозру у вчиненні ним злочинів, передбачених ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Нагадаємо, раніше ДБР затримало харків'янина, який відправляв ухилянтів за кордон під виглядом волонтерів. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Олімпієць з Волині служить у теробороні та готується до чемпіонату Європи
Наступна новина На Донеччині загинув військовий з Луцька Артур Шевчук
Останні новини
Схожі новини