Волинський священник переїхав в Італію та став бізнесменом

Волинський священник переїхав в Італію та став бізнесменом

Волинський священник Аполлінарій Симонович із Заболоття Ратнівського району одинадцять років живе і працює в Італії на острові Сицилія.

Сюди його відправили зі священницькою місією. Отець багато років служив у РПЦУ, однак, коли в Україні почалася війна з Росією, перейшов у Вселенський патріархат, – пише ІА Волинські новини.

«Пішов з Московського патріархату, бо вважаю, що порушувати заповіді – гріх. А заповіді «Не вбивай», «Не вкради» та «Не говори неправди» було порушено. Я публічно заявив про це. Так мою місію в Італії як священника від РПЦУ було завершено», – зазначив він.

Спершу Аполлінарій Симонович поїхав до Італії сам, а через два роки забрав дружину Юлю та сина Владислава. Тепер у подружжя – троє дітей. Менші сини Андрій та Данило народилися уже в Італії.

Священник каже, що син ходив у Італії в школу, мав там друзів, та вже й звик до цієї країни. Тому сім’я не стала переїжджати в Україну, а вирішила залишитися в Італії. Коли визнали українську автокефалію, то це дало священнику змогу перейти у Вселенський патріархат.

Отець Аполлінарій не лише служить у церкві в Італії, а й відкрив бізнес.

«Ми з дружиною – підприємці. Маємо будівельну фірму. Я працюю там робітником, а Юля адміністратором. Постійно розвиваємося і стараємося іти в ногу з часом», – додав священник.

Він розповів: коли їхав до Італії, то мови не знав. Вивчив італійську вже на місці:

«Мову вивчити легше, коли потрапляєш у це середовище. В Італії чув мову усюди – з телевізора, вулиці та радіо. Так щодня вивчав нові слова та фрази. Потім навчився читати, а згодом і добре розмовляти», – зазначив отець Аполлінарій.

За його словами, українців-підприємців в Італії мало.

«На жаль, українці – не підприємці, – каже отець Аполлінарій. – Для нас це нове. Люди ще не знають, як відкрити свою справу. Їх цього не вчили. Ризикують, але не у всіх це виходить».

Священник каже, що йому дуже шкода українців, адже вони важко працюють за кордоном.

«Догляд за людьми поважного віку – не мед, це важка праця, – розповідає він. – Часто спостерігав, як українці, які багато років працювали за кордоном, заробили чимало грошей, а коли приїхали додому, то хоч і мали капітал, але так і не могли розпочати підприємницьку діяльність, бо не мали достатньо знань та практики».

Священник зізнався, що повертатися в Україну не планує:

«Зараз в Україні важка економічна ситуація. Багатодітній сім’ї вижити важко. Хочу дати своїм дітям усе найкраще. В Україні це зробити буде складніше. Вижити та прожити в Італії значно легше, та й умови для життя кращі».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький секс-шоп змінив адресу
Наступна новина Базар у центрі Луцька. Хто і навіщо поставив? Коли знесуть?
Останні новини
Схожі новини