«Ваше рішення предаю на суд Божий»: в Зимному повторно голосували за заборону упц мп

«Ваше рішення предаю на суд Божий»: в Зимному повторно голосували за заборону упц мп

14 червня депутати Зимнівської сільради розглядали питання діяльності УПЦ МП на території громади. Обранці підтримали рішення про звернення до президента України і ВР щодо заборони діяльності московського патріархату. Питання на сесії розглядають уже вдруге. Під час попереднього засідання, яке відбулося 16 травня – забракло голосів.

Як повідомляє Суспільне, на сесію прийшли священник Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП Володимир і монахині Зимненського монастиря, серед яких – його настоятелька Стефана.

До голосування ігуменя звернулася до обранців, розповідала про розбудову монастиря і просила не голосувати за проєкт рішення "Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території Зимнівської сільської ради".

За словами настоятельки, монастир не має стосунку до РФ. "Воює мій племінник, в інших моїх сестер родичі захищають Україну. Чому ви нас хочете вигнати з домівки, де живуть діти Божої матері? Хто піде проти Бога, знаєте який кінець – дуже печальний", – сказала ігуменя Стефана.

Як розповіла депутатка Лілія Стащук, на засіданні були присутні усі 22 депутати. Звернення до центральних органів влади підтримали 20 обранців. Двоє – утрималися.

"Для мене це є духовне звільнення нашої нації від московського патріархату. Це не просто рішення, а наша молитва за Перемогу. Це молитва за Вас, матушка Стефанія. Тільки об’єднавшись, ми зможемо побудувати ту ПЦУ, яку очікує наш український народ", – сказала депутатка під час сесії.

Утрималися під час голосування депутатка Світлана Юрчук, яка відмовилася прокоментувати своє рішення, та секретарка ради Любов Вишняк.

Як зазначили у проєкті рішення, депутати також звернулися до ОВА із проханням розірвати договори оренди з релігійними громадами УПЦ, що користуються храмами, які є пам’ятками архітектури.

"Ваше рішення прєдаю на суд Божий. Спаси Вас Господи!", – сказала після оголошення результатів настоятелька Зимненського монастиря.

На засідання сесії прийшли й жителі Зимнівської громади із плакатами проти діяльності УПЦ МП в Україні.

"Я до 24 лютого 2022 року була прихожанкою Зимненського монастиря, але змінила свою думку задля тих людей українців, які хочуть України", – розповіла жителька села Зимне Ірина Лавренюк.

Прийшли на сесію також прихожани УПЦ. Рішення депутатів їх обурило. "Моя бабушка ходила за чотири кілометри в сніг, в дощ, в завірюху і вони йшли тут служили. Берегли ту православну віру. А ми тепер розрушаємо своїми руками", – зазначила присутня на сесії жителька Ніна Музичук.

Як розповів у коментарі журналістам Зимнівський сільський голова В’ячеслав Католик, він підтримує ідею єдиної церкви в Україні. "Я б дуже просив усіх релігійних організацій сісти і домовлятися, аби об’єднатися в одну церкву. Рішення про заборону депутати не уповноважені приймати, оскільки заборона діяльності – це рішення має бути ВР", – додав він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині повідомили про підозру наркоділкам, в яких знайшли 8 кілограмів психотропів
Наступна новина Робив все, щоб потрапити на передову: історія волинського фотографа, який загинув під Бахмутом
Останні новини
Схожі новини