Волинським дорожникам катастрофічно не вистачає грошей на ліквідацію ям

Волинським дорожникам катастрофічно не вистачає грошей на ліквідацію ям
Фото ілюстративне

На ліквідацію ямковості та експлуатаційне утримання доріг державного значення у Волинській області на 2019 рік передбачили лише 40% коштів. Тому їх будуть витрачати передусім на дороги міжнародного та національного значення.

Про це розповів начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак під час прес-конференції у четвер, 7 лютого.

За його словами, волинським дорожникам «катастрофічно» не вистачає коштів на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання доріг. Йдеться передусім про «латання» ям, щоб підтримувати дороги у стані, безпечному для водіїв. На 2019 рік на це передбачили 190,3 мільйона гривень, а для гарантування мінімального допустимого стану волинських доріг треба не менше 482,4 мільйона. За словами Анатолія Посполітака, із таким фінансуванням вони сподіваються ліквідовувати ями передусім на трасах міжнародного та національного значення.

Проте на 2019 рік також обіцяють і капітальні ремонти і реконструкції. Так, у 2019 році у Волинські області планують капітально ремонтувати частини доріг із Луцька до Ковеля (М-19), з Ковеля до пункту пропуску «Ягодин» (М-07), сполучення Володимира-Волинського та Нововолинська (Р-15) та об'їздну дорогу біля Устилуга (Н-22).

Загалом на будівництво та реконструкцію доріг планують витратити 113,7 мільйона гривень, на капітальний ремонт - 4,5 мільйона.

За словами Посполітака, в 2019 році дорожні видатки зменшили фінансування приблизно вдвічі - з 730,5 мільйона гривень до 356,8 мільйона. Йдеться зокрема про припинення так званого «митного експерименту», коли частина грошей із перевиконання надходжень Волинської митниці йшла на ремонт доріг. До слова, за 2015-2018 роки з цього напрямку на дороги надійшло 1,1 мільйона гривень. Натомість у 2019 році «митних» грошей більше не буде.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відома волинська боксерка у складі «Українських левиць» битиметься проти збірної Польщі
Наступна новина У селі на Волині заклали капсулу під будівництво нової школи. ФОТО
Останні новини
Схожі новини