У вишиванках і з кульками: у Луцьку абітурієнтів посвятили у студенти. ФОТО

У вишиванках і з  кульками: у Луцьку абітурієнтів посвятили у студенти. ФОТО

На Театральному майдані Луцька відбулася урочиста посвята в студенти першокурсників Луцького національного технічного університету. 2022-го року в цей навчальний заклад вступила рекордна кількість абітурієнтів – дві тисячі. Багато з них прийшли на своє перше студентське свято у вишиванках, із жовтими та блакитними кульками в руках. Гаслом урочистості стала фраза «Непереможні, бо освічені!», а настрій, який панував серед загалу, глибока вдячність ЗСУ за можливість очної освіти.

Про це повідомляють у Луцькій міській раді.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл поблагословив студентів і окропив свяченою водою.

«Шановні студенти і батьки, викладачі, гості, всі, хто сьогодні на цій площі зібрався з такого чудового приводу — посвяти в студенти, – звернулася до присутніх заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк. – Дорогі діти, найбільше мені хочеться вам побажати, щоби обраний вами виш дав можливості, на які ви розраховуєте, а можливо і більші. Найголовніше – бажаю мирного неба. Нехай наша земля не чує стугону зброї, а кожен ваш студентський день буде успішними і щасливим. Завзяття вам, творчості, натхнення». 

Також першокурсників привітали ректор ЛНТУ Ірина Вахович, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, народні депутати України Ірина Констанкевич та В’ячеслав Рубльов. Вони вручили подяки ректора ЛНТУ Ірини Вахович абітурієнтам, які отримали найвищі бали за результатами мультипредметного тесту, і вибрали для навчання технічний університет.

Читайте також: Студент луцького університету створив інтерактивний рюкзак

У вишиванках і з кульками: у Луцьку абітурієнтів посвятили у студенти. ФОТО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині встановлять охоронну зону навколо родовища мінеральної води
Наступна новина Чоловік незаконно викопав ставок у нацпарку «Прип’ять-Стохід»
Останні новини
Схожі новини