Волинський нардеп відвідав малонаселені села Любомльщини

Волинський нардеп відвідав малонаселені села Любомльщини

Шість найменших сіл Рівненської об’єднаної територіальної громади, що на Любомльщині, 25 липня відвідав народний депутат Ігор Гузь, пише КОРДОН.

Це один із пріоритетів його роботи з виборцями у 2018 році – побувати у кожному із 211 населених пунктів округу особисто та завдяки своїм помічникам, – інформує прес-служба нардепа.

Так, у період парламентських канікул, обранець вже зустрівся із мешканцями Рогових Смолярів, Будників, Гороховища, Підлісся, Вишнівки та Милованя. Спілкування з людьми відбулися у ФАПах, клубах, або ж просто неба.

Рогові Смоляри – це одне з п’яти сіл Рівненської ОТГ, де вже найближчим часом будуть встановлені дитячі майданчики за кошти “соцеконому”, виділення яких з державного бюджету ініціював нардеп. Вартість кожного – 50 тисяч гривень. Це – чотири конструкції для дозвілля дітей, що встановлять у місцях, які обире кожна з громад на власний розсуд.

До слова, під час чергової сесії Рівненської ОТГ, зі слів голови громади Володимира Крижука, прийняли рішення з місцевого бюджету виділити ще по 10 тисяч гривень на кожен майданчик, щоб його привезли в село і облаштували зусиллями місцевого комунального господарства.

“За час моєї роботи в парламенті, за кошти “соцеконому” ми встановили в окрузі майже 140 дитячих і спортивних майданчиків. На цьому не зупиняємося і плануємо їх облаштовувати у тих населених пунктах, де потрібно. Це пріоритети моєї роботи – розвиток дитячої та спортивної інфраструктури, рекреаційні зони, підтримка ФАПів, закладів культури, шкіл, садочків. Активно співпрацюю з головою ОТГ, адже його виборці – це й мої виборці, а тому у нас спільні теми, як розвивати громаду. Є порозуміння і з депутатським корпусом. Також співпрацюю з головою обласної ради Ігорем Палицею, щоб разом вирішувати більше локальних проблем”, – розповів Гузь.

Разом із народним депутатом працювали його помічники – Інна Петрук, Ігор Торба, Андрій Бокоч, а також голова ОТГ Володимир Крижук та старости – Микола Козачук й Олексій Нестерук.

Людей переважно турбували питання прокладання нової дороги, проблеми з доїздом у село через недобросовісних перевізників, ймовірність закриття відділень Укрпошти, знесення аварійних електроопор та облаштування вуличного освітлення, встановлення дитячих майданчиків, ремонт приміщень фельдшерсько-акушерських пунктів, клубів – для дозвілля молоді, а також відкриття додаткових груп для дошкілля, придбання спортивного інвентарю.

Як розповів Володимир Крижук, Рівненська ОТГ об’єднала 5 сільських рад, а це – 17 сіл, де проживає майже 5700 мешканців, функціонує 6 шкіл, 5 садочків та ФАПи. З його слів, лише за 9 місяців на обійманій посаді йому вдалося вирішити питання із ремонтом 8 доріг у громаді, ще 4 – в проекті. У чотирьох селах вже облаштували вуличне освітлення, планують це зробити і в інших населених пунктах.

Він підтвердив тезу про тісну співпрацю з парламентарем і розповів, що за сприяння Ігоря Гузя, наприклад, у Столенських Смолярах встановили дитячий майданчик за 80 тисяч гривень, зробили вуличне освітлення за 100 тисяч гривень з держбюджету. А за підтримки Фонду Ігоря Палиці“Тільки разом” ще й виклали бруківку на території місцевої школи.

В цілому, за три роки роботи у Верховній Раді, на потреби Любомльського району, з державного бюджету парламентар залучив понад 12 мільйонів гривень.

Після зустрічі з жителями сіл, місцеві активісти запросили оглянути чудове озеро – Королівське. Воно розлилося у прикордонній зоні, на окраїні села Миловань. Для депутата це стало дещо символічним. З його слів, за цим озером, на протилежному березі Бугу, розташоване село Свірже, де сотнями років жила родина його діда – Павла Остаповича Кондзюри.

“Ввечері місцеві активісти запросили оглянути чудове озеро – Королівське. Воно розлилося у прикордонній зоні. І ось, саме за цим озером, на тому березі Бугу, де знаходиться споконвічна українська земля – Холмщина, розташоване село Свірже, де сотнями років жила родина мого діда – Павла Остаповича Кондзюри. Мою родину виселили з цих країв у часи військового лихоліття. А тепер, через сімдесят років, онук представляє в українському парламенті територію, з якої рукою подати до родинного обійстя. До нашого, родинного обійстя…”,  – написав на своїй сторінці у Facebook Ігор Гузь.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Преференції для вільної торгівлі в зоні діяльності Волинської митниці ДФС зросли за рік на 69%
Наступна новина ТОП-8 наймасштабніших подій серпня у Луцьку
Останні новини
Схожі новини