Преференції для вільної торгівлі в зоні діяльності Волинської митниці ДФС зросли за рік на 69%

Преференції для вільної торгівлі в зоні діяльності Волинської митниці ДФС зросли за рік на 69%
фото ілюстративне, джерело: Голос Карпат

Як відомо, угоди про вільну торгівлю з країнами Європейського Союзу та Канади передбачають встановлення тарифних квот на деякі види продукції, скасування мит або їх процентне зменшення.

 У зв’язку з ростом обсягів експортно-імпортних операцій простежується тенденція до постійного зростання сум наданих українським експортерам тарифних пільг.

Зокрема, за 6 місяців поточного року в зоні діяльності Волинської митниці ДФС вони зросли на 69% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року та склали  241 млн гривень.

Пільги учасникам ЗЕД надаються за умови підтвердження походження товару. Протягом першого півріччя 2018 року на Волинській митниці на преференційний режим вільної торгівлі претендували у більше 10-ти тисячах митних декларацій, розглянули 138 звернень учасників ЗЕД щодо відновлення режиму вільної торгівлі, видали 3214 сертифікатів з перевезення товарів EUR.1.

Статус уповноваженого схваленого експортера у 2018 році отримали 5 підприємств, а загалом їх кількість у зоні діяльності Волинської митниці – 12 учасників ЗЕД. 

Зі 190 направлених на перевірку у країни експорту сертифікатів EUR.1 лише 5 не підтвердились у країнах ЄС. Разом з тим, за результатами вжитих Волинською митницею ДФС у першому півріччі 2018 року контрольних заходів  щодо визначення країни походження товарів сума додаткових надходжень до бюджету склала  1,4 мільйона гривень, що втричі більше минулорічного показника.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Повідомили, де на Волині може з'явитися полігон
Наступна новина Волинський нардеп відвідав малонаселені села Любомльщини
Останні новини
Схожі новини