Волинян просять повідомляти про підозрілі ситуації на кордоні. Анонімність гарантують

Волинян просять повідомляти про підозрілі ситуації на кордоні. Анонімність гарантують
Фото ілюстративне

На фоні міграційної кризи в Білорусі Служба безпеки України, Національна поліція та Прикордонна служба звертають особливу увагу на захищеність державного кордону. Волинян просять повідомляти про підозрілі ситуації.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у Волинській області.

«Ми докладаємо максимум зусиль, аби схожа «криза», котра фактично є одним з проявів гібридної війни з боку РФ, не повторилася в Україні. Тому закликаємо громадян – при виявленні підозрілих ситуацій чи скупчень людей на українському кордоні, одразу повідомляйте правоохоронні органи», – йдеться у повідомленні.

У цілодобовому режимі працюють «гарячі лінії»:

  • СБУ – (0332) 242210, (097)791-19-11
  • Національної поліції – 102
  • Державної прикордонної служби – (0332) 244267.

«Ми гарантуємо анонімність кожного дзвінка. Вся надана інформація буде ретельно перевірена. Просимо утриматися від контакту з підозрілими особами і не брати на себе функції правоохоронців. Якщо є можливість – сфотографуйте чи занотуйте деталі підозрілої ситуації і телефонуйте на зазначені номери», – зазначили у СБУ.

Нагадаємо, біля кордонів Євросоюзу на території Білорусі проходять спільні з Росією військові навчання. До слова, на Волині заявили про готовність виділити на облаштування кордону з Білоруссю гроші резервного фонду обласного бюджету. Прикордонники кажуть, що є нагальна потреба у бетонних опорах, сітці, колючому дроті та інших матеріалах для укріплення межі між державами. 

14 листопада стало відомо, що Білорусь стягує озброєних силовиків до кордону із Польщею. В цей же день у Луцьку провели міжвідомчу нараду, де секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов застеріг мешканців прикордонних областей України від допомоги в незаконному перетині кордону мігрантам. Також на Волині планують вручити 35 повісток резервістам у зв’язку із ситуацією на українсько-білоруському кордоні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Київстар запустив тарифи, в яких абонент сам вибирає наповнення
Наступна новина У Луцьку розірвали договір з перевізником на один з маршрутів
Останні новини
Схожі новини