На кордоні з Білоруссю 10 км «вразливих ділянок». Прикордонники просять опори, сітку, дріт

На кордоні з Білоруссю 10 км «вразливих ділянок». Прикордонники просять опори, сітку, дріт
Джерело фото: Волинські новини

На Волині заявили про готовність виділити на облаштування кордону з Білоруссю гроші резервного фонду обласного бюджету. Прикордонники кажуть, що є нагальна потреба у бетонних опорах, сітці, колючому дроті та інших матеріалах для укріплення межі між державами.

Про це повідомив голова обласної ради Григорій Недопад під час засідання коордради місцевого самоврядування, інформують у Волиньраді.

Григорій Недопад закликав зважити на серйозність загрози ескалації ситуації і на українсько-білоруській ділянці кордону.

«Ви всі обізнані з подіями, які уже кілька днів відбуваються на межі польського кордону. Протяжність кордону з Білоруссю в області понад 200 кілометрів. Тому Волинь на усіх рівнях повинна негайно підготуватися до можливої дестабілізації, пов’язаної із навалою біженців та нелегальних мігрантів», - каже Григорій Недопад

За його словами, обласний бюджет готовий виділити кошти з резервного фонду. Щоправда, для цього потрібне відповідне рішення Кабміну чи РНБО.

Нагадаємо, як повідомили ЗМІ з посиланням на власні джерела, 14 листопада у Луцьку може відбутися засідання РНБО за участі президента Володимира Зеленського.

Прикордонники Волині просять обласну владу та місцеві громади допомогти з облаштуванням кордону. Наразі, стверджують, на кордоні з Білоруссю визначено найбільш уразливими для незаконного прориву є ділянки протяжністю 10 кілометрів. Головний прикордонник області Сергій Лозінський просив допомоги у терміновому їх укріпленні. Потребують бетонних і дерев’яних опор, пиломатеріалів, загороджувальної сітки, колючого дроту, а також спірального бар’єрного загородження.

Голова Ковельської РДА Ольга Черен зауважила, що підприємці Ковельського району (а в його межах тривожна ділянка кордону)  готові закупити частину необхідного.

Для посиленої охорони прикордонних територій будуть залучені сили поліції та Нацгвардії з інших областей. Голів громад просять допомогти із виділенням приміщень для розташування особового складу. Окрім того, є потреба у під’єднанні до стаціонарного електроживлення наметових містечок, які вже розгорнули правоохоронці, оскільки потужностей мобільних генераторів бракує. Наразі вздовж кордону на території майже сотні кілометрів вже несуть цілодобову варту рейдові групи працівників лісгоспів.

За словами начальника управління СБУ у Волинській області Миколи Лисененка, в громадах уже працюють оперативні групи. Він закликав «вести з місцевим населенням роз’яснювальну роботу щодо можливої загрози прориву кордону нелегальними мігрантами, а також про те, як діяти в такій ситуації та кого повідомляти».

Нагадаємо, раніше Григорій Недопад заявив, що у прикордонних громадах готові надати комунальні заклади, щоб розмістити у них правоохоронців. Наразі у ході навчань правоохоронці розгорнули наметовий табір біля села Кошари Ковельського р-ну в ділнці прикордонного підрозділу «Грабове». Звідти до державного кордону Польщі – 1 кілометр, а за 2 кілометри, пролягає кордон із Білоруссю.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині посадовця Держгеокадастру зловили на хабарі
Наступна новина Вигідні акції та пропозиції на піцу в Чернігові від Monopizza
Останні новини
Схожі новини