Волиняни будували храм у Волновасі: як це було. ФОТО

Волиняни будували храм у Волновасі: як це було. ФОТО
Фото з відкритих джерел

Рівно чотири роки тому, 22 травня 2018 року, відбулось відкриття та освячення храму Святого Миколая Чудотворця Київського патріархату у Волновасі, який побудували на честь 18-х загиблих бійців 51-ї окремої механізованої бригади

Літургію очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл, архієрей УПЦ КП спільно з владикою Донецьким і Маріупольським отцем Сергієм, єпископом Всеволодом Слов'янської Донецької єпархії УПЦ КП та ігуменом Макарієм.

Фундамент майбутнього храму заклали ще у 2017 році. Гроші на будівництво збирали громади Луцька та Волновахи. 

Храм став першою Українською православною церквою Київського патріархату в регіоні.

На території храму, окрім каплиці було збудовано дзвіницю, гуманітарний центр, а також облаштовано сквер пам'яті воїнів 51-ї ОМБр.

24 березня 2022 року війська окупантів зруйнували храм у Волновасі. Але як зазначив настоятель Макарій Дядюсь: «Не страшно відбудуємо». Справді, Україна сильна, Люди сильні, а перемога вже близько! 

Тому ми хочемо показати процес будівництва храму Святого Миколая Чудотворця КП та те, яким красивим він буде після відбудови.

Ще кілька фотографій всередині храму Святого Миколая Чудотворця Київського патріархату у Волновасі, якими у Facebook діляться віряни:


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У ЦНАПі можна буде зареєструвати авто та отримати номери
Наступна новина На Волині ще одна парафія приєдналася до ПЦУ
Останні новини
Схожі новини