Волиняни незаконною вирубкою лісу завдали збитків на 65 тисяч. ФОТО

Волиняни незаконною вирубкою лісу завдали збитків на 65 тисяч. ФОТО

Протягом двох діб співробітникам групи оперативного реагування вдалося виявити два випадки самовільних рубок із суттєвими збитками.

Про це повідомляє Прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Перший – учора, 25 січня. Під час рейду у Мощаницькому лісництві ДП «Цуманське ЛГ» було виявлено самовільну рубку дерев цінної породи – дубів.

За слідами шин було визначено, що автомобль належить до класу позашляховиків.

Вдалося встановити, що дубовий пиловник розвантажили в одній із приватних осель смт Цумань. Власник обійстя уже встиг заховати деревину у хліві.

Про факт було повідомлено поліцію. Правоохоронці спільно з лісовою охороною провели огляд території, деревину секвестровано. Збитки, завдані державі у цьому випадку, становлять понад 35 тис. грн.

Днем раніше, 24 січня, самовільну рубку дубів було виявлено у Цуманському  лісництві. Сліди протектора шин автомобіля знову ж таки позашляховика привели у с. Грем’яче Ківерцівського р-ну. Цінна деревина була захована  у самосівах, що на території сільської ради.

У цьому випадку збитки, завдані держлісфонду, становлять понад 30 тис. грн.

Щодо обох фактів тривають слідчі дії.

Автомобіль наразі перебуває на штрафмайданчику Ківерцівського райвідділу поліції. Особу власника автомобіля ще не встановлено. Відповідно, і сам власник поки не виявив бажання повернути машину.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На посаду директора ОДЮСШ інвалідів рекомендовано Миколу Зайченка
Наступна новина В Україні з'явиться ще одне професійне свято
Останні новини
Схожі новини