Волиняни їдять найбільше в Україні сала і найменше – фруктів

Волиняни їдять найбільше в Україні сала і найменше – фруктів

З’явилася інформацію про те, скільки продуктів споживають мешканці різних регіонів України: виявилося, що волиняни лідирують за кількістю спожитих сала, риби, зате найменше з’їдають фруктів, ягід і горіхів.

Про це із посиланням на Держстат повідомляє Etcetera.media

М’яса українці в середньому їдять 4,4 кг у місяць. Найбільше його споживають жителі Донеччини (5,5 кг), Києва (5,3 кг), Одеської і Дніпропетровської областей (по 5 кг).

У 1,5-2 рази менше можуть собі дозволити м’яса мешканці Прикарпаття (3,5 кг), Буковини (3,3 кг) і Хмельницької області (2,8 кг).

Сало найбільше люблять на Волині і Вінниччині (по 0,8 кг), а спокійніше до національного продукту ставляться в Києві, Одесі й на Закарпатті (по 0,3 кг).

Фруктів, ягід і горіхів наші співвітчизники з’їдають у середньому по 4 кг в місяць. Найкраще у цьому плані почувають себе кияни (6,5 кг), жителі Чернігівщини (4,7 кг), а також Одещини, Придніпров’я і Запорізької області (по 4,4 кг).

Дефіцит фруктів відчувають жителі Волині (2,8 кг), Хмельницької і Житомирської області (по 2,7 кг).

Риби українці вживають всього 1,5 кг. Чемпіонами тут виявилися жителі Волині, Херсонщини і Черкащини (1,9 кг). А ось на Прикарпатті рибу «люблять» удвоє менше.

Картоплі та інших овочів вживають у середньому 13,8 кг на людину в місяць. Особливо цей продукт затребуваний у Вінницькій (17 кг), Чернігівській (16,5 кг), Львівській і Волинській областях (15 кг). Але рекордсменами виявилися прикарпатці (20,4 кг).

Найменше картоплі їдять жителі Києва і області (11,3 кг).

Найвище споживання хліба – у найбідніших регіонах. На Закарпатті і Прикарпатті його їдять по 10 кг у місяць, а от у Києвіе – в 1,5 раза менше.

У цілому українці з’їдають 50 кг основних продуктів харчування в місяць. У «картопляних» регіонах ця цифра сягає 58-63 кг. А найменше їдять жителі Луганщини і Київщини – 41-43 кг у місяць.

Фото ілюстративне. Джерело – UkrMedia.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Шукають водія, який вчинив аварію на Волині й утік
Наступна новина «Зверніть увагу, на які сайти заходять ваші діти», – лучанин про рекламу наркотиків
Останні новини
Схожі новини