Волиняни повертаються на заробітки за кордон і стають в черги за візами

Волиняни повертаються на заробітки за кордон і стають в черги за візами
Черги до банків поблизу луцького візового центру

Волиняни вишиковуються в черги до банків поблизу візового центру. Справа в тому, що вони хочуть зробити робочу візу і повернутись на заробітки за кордон після Великодня.

Директорка підприємства «Bisar», що працевлаштовує українців за кордоном, Оксана Гнітка пояснює це тим, що польські роботодавці почали відмовлятись брати на роботу українців лише з біометричним паспортом, – йдеться у сюжеті Сфера-ТВ.Луцьк.

Польські роботодавці хочуть бачити українців лише з візами, адже ті зловживають безвізовим режимом та дуже часто протерміновують перебування.

«Якщо раніше документи для виготовлення візи люди мали змогу подати протягом тижня, то зараз – черги аж на кінець травня», – каже Оксана Гнітка.

Водночас пбільшали черги і біля луцького ЦНАПу. Це пов’язано з тим, що з 1 липня подорожчає виготовлення біоеметричного закордонного паспорта. Поки термінове виготовлення документів коштує 810 гривень, а з 1 липня воно подорожчає до 1034 гривень.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Часто питають, коли то все закінчу, а мене це дратує»: історія луцького скульптора Голованя
Наступна новина У тата на роботі: школярі побували на 3D-екскурсії «Інвестора»
Останні новини
Схожі новини