Волиняни стали використовувати менше природного газу

Волиняни стали використовувати менше природного газу
Фото - Корреспондент

На Волині вперше за два роки населення скоротило споживання природного газу на 9,4 відсотки.

Протягом минулого року було спожито 476,5 млн. куб. блакитного палива, повідомила прес-служба «Волиньгазу».

У 2018 році домогосподарства скоротили споживання природного газу на 9,4 %, бюджетні установи – на 11,4 %, промисловість – на 1,6 %. Натомість, релігійні організації збільшили обсяги споживання на 6,34 %.

«Населення вперше за два останні роки зменшило обсяги споживання. Якщо у 2017 році побутові споживачі використали 274,2 млн. куб. м газу,  то в 2018 році  - 248,5 млн. куб. м газу», - зазначив комерційний директор ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз.

Внаслідок зменшення об’ємів споживання газу, у 2018 році компанія недоотримала тарифну виручку в розмірі 22,8 млн грн, без урахування ПДВ. 

Однією з головних причин зменшення споживання природного газу жителями Волині є зростання його ціни, яку встановив Кабінет Міністрів України. Нагадаємо, що з 1 листопада минулого року до 30 квітня 2019 року ціна на газ для побутових споживачів встановлена на рівні 8,55 грн. за куб. м.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Уряд підвищив зарплату педагогам та науковцям на 11%
Наступна новина «Вліпили все, що можна», - лучани проти будівництва на клаптику землі між Дубнівською і Рівненською
Останні новини
Схожі новини