Волиняни відзначили 75-ту річницю Колківської республіки. ФОТО

Волиняни відзначили 75-ту річницю Колківської республіки. ФОТО

У селищі Колки Маневицького району Волинської області відзначили 75-ту річницю Колківської республіки.

Урочисті заходи відбулися 13 травня 2018 року, повідомляє Вголос.

Вшанування героїв розпочалися з панахиди біля пам'ятного хреста "Борцям за волю і незалежність України", яку відслужив отець Андрій з УПЦ Київського патріархату.

Панахида біля пам'ятного хреста "Борцям за волю і незалежність України"

Після цього громада рушила до меморіального знака "Колківська республіка" на народне віче.

На урочистостях були присутні представники громадських та політичних організацій

Під час урочистостей виступили представники громадських та політичних організацій. Зокрема, голова Волинського осередку Національного корпусу Андрій Дяченко, Почесний голова Братства воїнів УПА Волинського краю імені полковника Клима Савура Василь Кушнір, голова Колківської ОТГ Олександр Палінкевич, учасник російсько-української війни, депутат Ківерцівської райради Анатолій Король та інші.

«Мене дивує позиція влади, яка цього року вирішила штучно, посеред тижня провести заходи з відзначення Колківської республіки. Зробили це у квітні, коли ще і Колківської республіки як такої не існувало. Не можу зрозуміти, навіщо ламати традицію? Вирішили перед виборами показати себе «великими патріотами»? А де були раніше? Навіщо ця імітація патріотизму перед виборами? Де боротьба влади з корупцією? Чому чотири роки після Майдану ми бачимо лише імітацію реформ і братання з олігархами?» - зазначив у виступі перший заступник голови Волинської облради свободівець Олександр Пирожик.

Голова Волинського осередку Національного корпусу Андрій Дяченко наголосив, що українці мають винести правильні уроки з минулого, щоб отримати можливість збудувати гідне майбутнє.

«Наша влада повісила патріотичні вивіски та маніпулює патріотичними гаслами. Але від цього не змінилася її олігархічна, корумпована, гнила сутність. Ті самі люди, які визначали державну політику в часи Партії регіонів, працюють і зараз. Вони не можуть змінити країну, бо їх світогляд є пристосувальницьким і неукраїнським», - зазначив учасник російсько-української війни Анатолій Король.

Представниця об’єднання українок «Яворина» Алла Жупанюк привітала всіх з Днем матері та наголосила, що потрібно пам’ятати матерів героїв минулого та сучасного, які виховали справжніх українців.

«Ми – нація українців. Ми – нація переможців. 370 років тому Богдан Хмельницький повів українців до славетних перемог над поляками, які в подальшому спричинили крах Речі Посполитої. 75 років тому в Колках українці показали приклад перемоги в умовах німецької окупації. Зараз для нас важливо здобути в першу чергу внутрішню перемогу, викорінити дух раба і малороса. Орієнтуватися на власні сили і розум. Коли українці здобудуть дух переможців, тоді Україна стане одним із геополітичних центрів світу, – сказав голова волинського осередку «Соколу» Максим Новицький.

Заходи завершилися виконанням національного гімну України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Засудили чоловіків, які викрадали у лучан номерні знаки
Наступна новина Фільм «Червоний», який знімався на Волині, виклали на YouTube. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини