«Волиняни з коронавірусом часто не зізнаються, з ким контактували», - головна санітарна лікарка

«Волиняни з коронавірусом часто не зізнаються, з ким контактували», - головна санітарна лікарка
Фото ілюстративне

Головна санітарна лікарка Волині Наталія Янко заявила, що волиняни з підтвердженим інфікуванням коронавірусом часто не зізнаються про всіх контактних осіб. Через це частина людина не проходить тестування.

Про це вона сказала у п’ятницю, 17 липня, під час брифінгу в обласній державній адміністрації.

«Якщо по сім’ї і роботі ми чітко можемо визначити коло контактних осіб, то про решту людина, яка захворіла, не завжди говорить. Тому ми не завжди можемо встановити усіх контактних осіб», - зазначила посадовиця.

В.о. очільниці управління охорони здоров’я ОДА Людмила Тимощук додала, що за протоколом, люди, які контактували з хворим на коронавірус та мають симптоми, повинні пройти ПЛР-тестування (їм роблять мазок і виявляють наявність вірусу в організмі).

Натомість ті, в кого симптомів немає, проходять ІФА-тестування (дослідження крові, яке шукає антитіла до вірусу). Посадовиці запевняють, що черг на тестування наразі немає – ПЛР-аналізи начебто роблять протягом доби.

Нагадаємо, на Волині виявили 41 нового хворого на коронавірус.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Рада таки «перекроїла» Україну. На Волині буде 4 райони
Наступна новина На Волині утворили чотири райони. Кого з ким об'єднали?
Останні новини
Схожі новини