Волиняни – за електронний формат звітування перед ДФС

Волиняни – за електронний формат звітування перед ДФС
Фото ілюстративне, джерело: Конкурент

У першому півріччі 2018 року волинські платники податків подали до органів ДФС майже 335 тисяч звітних документів

 Із загальної кількості поданих декларацій понад 222 тисячі  - в електронному форматі, – повідомляє прес-служба ДФС області. 

Серед прихильників електронного спілкування з органами ДФС – більше юридичних осіб. Зокрема, за допомогою телекомунікаційного зв’язку фірми, підприємства та установи зі статусом юридичної особи протягом шести місяців поточного року подали більше 130 тисяч декларацій.

Тим часом, підприємці-фізичні особи сформували і подали в електронному форматі майже 92 тисячі звітних документів.

«Саме електронний формат звітування – найбільш зручний, простий і доступний кожному, хто здійснює господарську діяльність.  

Запроваджуючи електронні сервіси, ДФС ставить за мету максимально полегшити процес виконання податкових зобов’язань та унеможливити корупційні ризики. Тож, рекомендуємо платникам податків активніше впроваджувати в свою бізнес- діяльність сучасні інформаційні технології, що дозволить економити такий важливий ресурс як час», - наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

В Головному управлінні ДФС у Волинській області наголошують: подання звітності в електронному форматі не вимагає додаткових фінансових витрат чи спеціальних навичок. Як свідчить практика, скориставшись можливістю дистанційного спілкування з контролюючим органами один раз, платники податків не повертаються до паперової звітності. 

«Вдосконалення діючих електронних сервісів та розширення їх функціональних можливостей з врахуванням потреб і побажань платників податків – серед пріоритетних завдань органів ДФС. Запрошуємо представників бізнес-спільноти звітуватися швидко та якісно шляхом подання звітності в електронному вигляді», - підсумувала Світлана Савчук.   


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У пошуках джерела смороду: біля Луцька хочуть перевірити ферми
Наступна новина «Мамі щодня гірше, відмовляють руки та ноги», - волинянка благає про допомогу
Останні новини
Схожі новини