У пошуках джерела смороду: біля Луцька хочуть перевірити ферми

У пошуках джерела смороду: біля Луцька хочуть перевірити ферми
джерело фото: myfoodmyanmar.com

У міській раді Луцька хочуть перевірити ферми, розташовані поблизу міста, щоб знайти у них джерело смороду.

Про це йшлося 24 липня під час оперативної наради.

Секретар міської ради Григорій Пустовіт розповів, що під час перепоховання останків невідомого солдата у мікрорайоні Вересневе дуже смерділо. «Сморід стояв явно не каналізаційний і нам доповідають, що ми не при чому. Ми всі не при чому. Ні «Біопек», ні цукровий, ні всі фермери навколо міста ні при чому. А хто при чому?» – сказав секретар.

«Зверніться до робочої групи, хай перевірять навколо Луцька роботу оцих всіх ферм, всіх закладів, де переробляють продукт, тому що запахи у районі Вересневому мають конкретне джерело», – промовив Григорій Пустовіт до начальника відділу екології Анатолія Гламазди.

Він додав, що наразі виявили лише частину проблем неприємного запаху у місті, а питання смороду не вивчалось протягом 20 років. Посадовець обурився, що доводиться вирішувати цю проблему через недоліки роботи попередників, адже одна з причин смороду виникла через те, що у старих будинках зливові каналізації об’єднані із фекальними, а з деяких будинків фекалії ідуть просто в річку Сапалаївку.

«Проблема смороду не просто набридла лучанам, вона викликає вкрай різке незадоволення. А де посадові особи були? Маса господарів в місті була. А що ви не знаєте, що якщо зливову каналізацію під’єднувати до фекальної, то це потім буде смердіти? Хто давав по місту такі дозволи? Чи ми збудували будинок, а як там люди будуть жити, нас не цікавить? І ми сьогодні розказуємо, що у нас влада погана, зате решта просто молодці, просто прекрасні», – зазначив Пустовіт.

Окремо він звернувся до керівника «Луцькводоканалу» Івана Корчука, заявивши, що той у звітах подає неправдиву інформацію про те, що КП непричетне до запахів у місті. «У мене питання до керівника «Луцькводоканалу». Або він не володіє інформацією, або не відповідає посаді, або він свідомо мене обманював, а я обманював журналістів і лучан», – наголосив секретар Луцькради.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у Луцьку виявили 5 основних причин смороду та розповіли, як їх ліквідовуватимуть.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «LUXовий танець та Чорна П’ятниця Секторів» від Lux FM Party Tour у Луцьку
Наступна новина Волиняни – за електронний формат звітування перед ДФС
Останні новини
Схожі новини