Волинянин звернувся до ТЦК, щоб отримати довідку для укладання шлюбу, але отримав повістку

Волинянин звернувся до ТЦК, щоб отримати довідку для укладання шлюбу, але отримав повістку

Ківерцівський районний суд виніс вирок волинянину за ухилення від призову на військову службу. Чоловік хотів отримати в ТЦК довідку для укладання шлюбу, однак його відправили на медичну комісію та вручили бойову повістку

Про це йдеться у вироку суду, передає "Еспресо.Захід".

Так, у вересні 2023 року військово-лікарська комісія визнала волинянина придатним до проходження військової служби, і того ж дня йому вручили повістку. 25 вересня 2023 року чоловік мав прийти до пункту збору для подальшого проходження військової служби, однак він не з'явився.

Чоловік у суді свою вину не визнав. З його слів, він був впевнений, що до 27 років не є призовником і не підлягає мобілізації. Також його батько під час АТО отримав інвалідність, що, на його думку, було підставою для звільнення від служби в армії. Українець наголосив, що до ТЦК його не викликали, а він звернувся туди сам, бо хотів отримати довідку для укладання шлюбу.

Крім того, в ході судового засідання з’ясувалося, що обвинуваченого звільнили від проходження строкової служби із 11 червня 2021 року. Водночас він перебував на обліку військовозобов’язаних і був визнаний тимчасово непридатним до 7 вересня 2023 року.

Відтак суд визнав чоловіка винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період (ст.336 КК України) й призначив  йому покарання у вигляді позбавлення волі на 3,5 роки. Цей вирок ще можна оскаржити в апеляційному суді.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Діти та дружини загиблих волинських бійців вирушили на Закарпаття для емоційної реабілітації
Наступна новина Волинські патрульні знайшли у водія наркотики
Останні новини
Схожі новини