Волинянка, яка виступала на Олімпіаді у Токіо, повернулася. Як зустрічали

Волинянка, яка виступала на Олімпіаді у Токіо, повернулася. Як зустрічали

Волинянка, спортсменка-дзюдоїстка Анастасія Турчин, яка представляла Волинь на Олімпійських іграх у Токіо, повернулася додому.

З нею зустрівся і привітав  перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук, – йдеться на сайті облради.

"Ми тримали кулаки за те, щоб наші спортсмени виступили якомога успішніше. Мені випала честь привітати на Волині нашу спортсменку. Анастасія, хоч і не здобула олімпійської нагороди, вела рівну і напружену боротьбу, і це заслуговує на високу оцінку. Я переконаний, що наступної Олімпіади вона обов'язково привезе на Волинь одну із медалей", - зазначив Юрій Поліщук.

Він наголосив, що депутатський корпус на чолі з головою обласної ради активно підтримує спорт і волинських спортсменів та по мірі можливостей намагаються їх забезпечувати усім необхідним для розвитку і тренувань.

Читайте також: Веслувальниця з Луцька пройшла у півфінал Олімпіади у Токіо

Анастасія Турчин розповіла, що це були дебюті ігри у кар'єрі. А шлях до участі в Олімпіаді дався їй нелегко, оскільки було багато травм. У Токіо в стартовому раунді нашій дзюдоїстці протистояла спортсменка з Еквадору Ванесса Чала, яку волинянка впевнено здолала. В 1/8 фіналу суперницею Анастасії Турчин була представниця Нідерландів Гуше Стенхейс. На третій хвилині додаткового часу, коли сили обох спортсменок були на межі, нідерландка змогла вибороти перемогу у досить рівній сутичці.

"Я знаю над чим працювати та які помилки виправляти, - зазначила спортсменка. - Ця поразка зробила мене сильнішою. Я розумію, як далі діяти, щоб нарешті стати на п'єдестал", - зазначила спортсменка.

Один із тренерів Анастасії, керівник Федерації дзюдо Волині Віталій Терешкевич запевняє: у спортсменки є великий потенціал."Це тільки початок. Три роки тому Настя увійшла до першої десятки світового рейтингу і на неї дуже великі надії", - стверджує тренер.

Довідково: Анастасія Турчин - майстер спорту України міжнародного класу. Чемпіонка Європи з дзюдо (2013, 2014, 2016), чемпіонка України з дзюдо (2015-го, 2016).

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині реставрують будинки Косачів. Що там роблять зараз
Наступна новина У Луцьку сталася аварія: автомобіль влетів у стовп, аби уникнути зіткнення
Останні новини
Схожі новини