Волинянку через суд зобов'язали демонтувати утеплення з пам'ятки архітектури ХІХ століття

Волинянку через суд зобов'язали демонтувати утеплення з пам'ятки архітектури ХІХ століття

На Волині суд зобов’язав власницю квартири в приміщенні колишньої поштової станції демонтувати утеплення з фасаду.

Виявилось, що жінка не брала жодних дозволів на проведення робіт, хоча повинна була це зробити, адже станція є пам’яткою архітектури національного значення, – пише zaxid.net.

Зазначимо, що поштова станція у селі Копачівка Луцького району була збудована в 1846 році. У часи Радянського Союзу в ній працювала амбулаторія, а в часи незалежності приміщення викупили троє людей, тож нині будівля перебуває у приватній власності.

У березні 2023 року стало відомо, що одна з власниць квартир Любов Кальчук розпочала ремонтні роботи з утеплення, через які автентичний вигляд пам’ятки архітектури був спотворений. Жінка в коментарі 12 каналу заявляла, що місцева влада «повинна їй подякувати, бо вона відремонтувала пам’ятку архітектури», а також зауважувала, що будівля перебувала в поганому стані.

Прокурори з’ясували, що охоронний договір на пам’ятку із Луцькою районною державною адміністрацією жінка не уклала і жодних дозволів на проведення робіт не має.

«Втрутившись у ситуацію, прокурори домоглися зобов’язання власниці укласти охоронний договір на об’єкт культурної спадщини, яким будуть встановлені гарантії його збереження, та привести пам’ятку до стану, який існував до проведення ремонтних робіт», – повідомила прес-служба прокуратури Волині.

Відтак Любов Кальчук повинна демонтувати елементи утеплення зовнішнього фасаду стіни та незаконно прибудований тамбур.

Додамо, що рішення поки не набрало законної сили, жінка може подати апеляцію.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Луганщині поліг захисник з Волині Павло Гасичак
Наступна новина Двоє молодих волинян отримали премії від Кабміну
Останні новини
Схожі новини