Волинські письменники презентували нові книги

Волинські письменники презентували нові книги

Двоє волинських письменників у Луцьку представили нові книги: прозу «Та, що ламає вітер» презентувала Надія Гуменюк, роман «Вифлеєм» – Володимир Лис. Презентація творчих робіт відбулася в одній із місцевих книгарень.

Про це повідомляє Суспільне.

Як розповіла Суспільному Надія Гуменюк, в основі її твору – хроніка життя сільської вчительки на тлі історичних подій в Україні в минулому столітті. Каже: образ героїні не вигаданий.

«Роман про дівчину, яка приїхала на Волинь в село з Полтавщини, в неї закохується КГБіст, якого прислали вистежувати й добивати наших повстанців. Також в неї закохується хлопець з цього ж села, який, навпаки, перебуває під пресом влади», – розповіла авторка.

Надія Гуменюк

Від біблійних часів до кінця 20 століття – такий діапазон роману-триптиху «Вифлеєм», зазначив письменник Володимир Лис. Задум твору виник у 90-ті роки минулого століття. Говорить: у сюжеті зв’язані і цар Ірод, і німецький офіцер, і волинські селяни.

Читайте також: Школяр із Волині розробив систему відстеження безпілотників

«Пошук того дитяти, який Ірод вважає, що він має стати на його місце Царем. Друга частина – це вогонь, 39-44-ті роки з заходом в 50-ті, після сталінського періоду. Це і українсько-польський конфлікт, стосунки двох: поляка Збігнева й українки Яринки», – додав автор.

Володимир Лис

Книги волинських письменників видані в Харкові в червні цього року, розповів директор видавництва Олександр Красовицький. Зараз друкарня, зі слів чоловіка, не працює.

«Друкарні харківські працюють, але ми тепер не пишемо на книжках їхні адреси, бо в одну з тих, де ми друкували книжки, влучили й знищили 2 поверхи з чотирьох ракетами С-300. Наша друкарня розташована за три кілометри від лінії вогню, ми там працювати не можемо», – каже Олександр Красовицький.

Олександр Красовицький

На презентацію творчих доробків волинських письменників прийшла лучанка Анна Луцюк. Говорить: читає обох авторів.

«"Століття Якова" – то любов найбільша. Надії Гуменюк дуже люблю "Вересові меди", книга про Луцьк – цим усе сказано. Читаємо, звичайно, намагаємось стежити за новинками», – зазначила жінка.

Довідково: Володимир Лис – літератор, журналіст, лауреат «Коронації слова», «Гранд-Коронації», а також Золотий письменник України-2016. Надія Гуменюк – українська поетеса, публіцистка та прозаїк. Володарка гран-прі Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» та всеукраїнських літературних премій.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Пункт пропуску «Ягодин - Дорогуськ» паралізований через страйк польських далекобійників
Наступна новина Волинянку судили за стихійну торгівлю: конфіскували товар і оштрафували
Останні новини
Схожі новини