Волкер: конфлікт на Донбасі не є етнічним, а штучно створений політикою Москви

Волкер: конфлікт на Донбасі не є етнічним, а штучно створений політикою Москви

Спецпредставник США вважає, що введення миротворців допоможе повернути Україні контроль над окупованою територією.

Спецпредставник США по Україні Курт Волкер зазначив, що введення миротворців ООН на Донбас допоможе відновити виконання мінських угод і допомогти відновленню контролю України над територіями, окупованими сепаратистами. Однак Москва досі не відповіла на пропозицію США, Німеччини і Франції щодо введення миротворців, сказав Волкер в інтерв’ю «Голосу Америки» після брифінгу Гельсінської комісії при Конгресі США у Вашингтоні.

За його словами, зустрічна пропозиція Росії про «охоронну місії» тільки заморозить статус-кво.

Волкер наголосив, що конфлікт не «заморожений», війна триває щодня. При цьому, за його словами, конфлікт не є етнічним, а штучно створений політикою Москви.

На питання кореспондента «Голосу Америки», чи є шанс закінчити цю війну за нинішніх обставин Курт Волкер зазначив:

«Думаю, так, якщо президент Путін захоче. Вважаю, що рішення за Росією. Немає ніякого внутрішнього конфлікту, немає підстав для громадянської війни, немає ніяких причин для бойових дій, крім присутності російських військ. Якщо ми домовимося щодо резолюції, особливо стосовно мандату миротворчої місії ООН, яка забезпечить зони безпеки, ми дійсно отримаємо можливість покінчити з конфліктом. Така можливість є, але вона вимагає бажання Росії діяти таким чином».

Україна наполягає на розміщенні миротворців ООН на всій території Донбасу, включаючи ділянку на кордоні з Росією. Тоді як Путін минулого року запропонував розмістити на лінії розмежування лише охоронну місію ООН для забезпечення безпеки спостерігачів ОБСЄ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку ціни на першу полуницю «кусаються»
Наступна новина Волинських і луганських студентів об’єднала Леся Українка
Останні новини
Схожі новини