Володимир Бондар відкрив фотовиставку про ліс у Верховній Раді

Володимир Бондар відкрив фотовиставку про ліс у Верховній Раді
Володимир Бондар та Олег Бондаренко під час відкриття виставки

Лісівники презентували свою роботу в стінах Верховної Ради України.

Фотовиставку про роботу лісівників відкрили у парламенті. Вона покликана розповісти про здобутки галузі та приурочена професійному святу, яке відзначатимуть незабаром – Дня працівника лісу. Є серед цих світлин – і ті, які розповідають про роботу волинських лісівників.

Відкрили виставку 10 вересня за участі заступника голови Держлісагентва України Володимира Бондаря та голови Комітету з питань екологічної політики та природокористування ВРУ Олега Бондаренка.

Під час презентації народні обранці, журналісти, експерти галузі оглянули світлини, що розповідають про роботу лісівників. Фотографії – з різних регіонів України і демонструють ключові акценти у лісовій політиці, яку впроваджують нині працівники цієї сфери.

Володимир Бондар провів міні-екскурсію по виставці, під час якої розповів про її завдання.

«Тут представлені фото з повсякденної роботи лісівників – як вони заготовляють насіння, вирощують саджанці, доглядають за молодим лісом. Безперечно, ми тут усього показати не можемо. Тому тут – ключові моменти. Також є фото, які ілюструють збереження біорізноманіття у лісах, розвиток рекреації, роботу з молоддю. Це загалом величезний комплекс робіт, які здійснюють лісівники», - наголосив Володимир Бондар.

Заступник Голови Держлісагентства підкреслив, що нині в  Україні проводиться низка заходів для привернення уваги до досягнень лісівників і проблем, які необхідно вирішувати.

«На завтрашньому круглому столі з експертами будемо обговорювати необхідні законодавчі зміни, і вони будуть узагальнені та передані законодавчій та виконавчій гілці влади. Ми розпочинаємо обговорення Національної лісової політики, щоб вона була базовим принципом діяльності лісової галузі України», - зазначив Володимир Бондар.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко розповів, що теж вважає на часі напрацювання необхідність створення єдиної лісової політики.

«Я наголошую на нашій повній підтримці лісового господарства. Ми зараз будемо намагатися якомога швидше здійснити ряд реформ. Нам необхідно переглянути діяльність Міністерства енергетики та захисту довкілля. Нам необхідно буде зараз змінити пріоритети, визначити з тим, яким чином входитиме до міністерства лісова агенція. Концепція зараз буде напрацьовуватися, але стверджуємо, що лісове господарство є невід’ємною частиною захисту довкілля, ми підтримуємо цю діяльність і наголошуємо на необхідності збереження лісу як екосистеми і заходів, які на це спрямовані», - сказав він.

Відвідувачі фотовиставки зможуть ознайомитися зі складовими лісогосподарської діяльності та повсякденних буднів лісівників з 10 по 13 вересня 2019 року (третій поверх Верховної Ради України, вул. Грушевського, 5).

Довідково. Загальна площа лісових ділянок лісового фонду України 10,4 млн га. Вкриті лісовою рослинністю 9,6 млн га. Україна за площею лісів посідає дев’яте місце в Європі. Ліси розташовані дуже нерівномірно. Вони сконцентровані переважно на Поліссі та в Українських Карпатах. А Волинь – один із найбільш заліснених регіонів країни, де ліси займають 26% усієї території.

Фото: Ірина КАБАНОВА.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Імпічмент нереально буде зробити», - нардеп Ірина Констанкевич
Наступна новина У Луцьку молились за розстріляних євреїв
Останні новини
Схожі новини