Фірмові. З косичкою. Ресторатор Роман Хорзов про те, навіщо йому бізнес на варениках

Фірмові. З косичкою. Ресторатор Роман Хорзов про те, навіщо йому бізнес на варениках
Роман Хорзов розповідає про свій новий проект

Поки луцький ресторатор із 15-річним досвідом та ого-го яким багажем успіхів і факапів Роман Хорзов розповідав, чому він раптом здумав відкрити мережу магазинів напівфабрикатів «САМ УДОМА» і 20 жовтня (на день кухаря до речі) відпустити у велике плавання аж 5 торгових точок у Луцьку, я дивилася на вареники з косичкою…

І згадувала своє.

Ми з бабою ліпили вареники не так часто. Вона вже не мала стільки руху. Але у неділю - траплялося. Викладала їх завше на полотняний рушник рядочками. І не дуже переймалася тим, щоб були маленькі. 

Якось в гості у село приїхала моя тітка, а її невістка. «Ліпимо вареники «по-модньому» - з косичкою вгорі», - каже. Довго я мучилася над тими косичками - здолала технологію. Тітка поїхала, якоїсь неділі вирішила здивувати бабу і сама вареників наліпити. Стояла в коморі довго, бо хотілося красивих - з косичками ж. Ліплю і чекаю, як баба хвалитиме… «Хватить вже мудохатися! Можна було зробити нормальних, в сто разів швидше», - буркнула баба мені, глянувши на мої модні вареники. Не зацінила. 

Із того часу, я бачу вареники косичками - і тепло згадую про домашнє, своє, прості історії про найрідніших. 

З варениками так у багатьох. Саме тому один зі слоганів мережі «САМ УДОМА», яку відкрив Роман Хорзов у Луцьку, і яку планує згодом відпустити й у інші міста: «Ммммм, вони перші…після маминих!». Як варіант - бабиних))

У вечір перед відкриттям, 19 жовтня, Роман Хорзов зібрав журналістів у місці, де народжується продукція його мережі і звідки вже завтра розїжджатиметься Луцьком - на Набережній, 10. Тут розташований магазин-виробництво «САМ УДОМА»

Тут одночасно і магазин, і виробництво. Як ліплять вареники, пельмені, зрази, чебуреки, хінкалі і всяку іншу смакоту, можна бачити з вулиці. 

Журналістів до «САМ УДОМА» кликали недаремно. Мережа затіяла акцію: разом із персоналом гості вчилися ліпити вареники правильно, а все, що приготували цього вечора під керівництвом професіоналів та з допомогою працівників, поїде до вихованців закладів для дітей-сиріт та дітей зі складними долями у Луцьку та Рожищі. 

Загалом, йдеться про 200 кг продукції від «САМ УДОМА» – дітям.

Що відбувається на Набережній, 10, бачать з екранів у кожному з 5-ти магазинів «САМ УДОМА». Така відеотрансляція створює ефект присутності, пояснює Хорзов. Зізнається, плекав нову мережу сам (найперше - як маркетелог)  і не ставив за мету «замочити конкурентів». 

***

… «Це те, що нове, чим я ще не займався. 15 років займаюся ресторанною та готельною справою в нашому місті, в Україні, а віднедавна і за кордоном. Сьогодні ви потрапили за лаштунки майже готової п'єси під назвою «САМ УДОМА». 

 

***

… «Зліпити правильний вареник чи правильний пельмень - це ще те мистецтво, ми збирали фокус-групи, в яких брали участь від 20 до 40 осіб і всліпу затверджували кожну позицію».

 

***
… «Ми отримали три важливих документи для виробництва напівфабрикатів. І скажу, що ми, можливо, єдині в місті та області, хто має ці три документи. Це: експлуатаційний дозвіл» від ДП «Держпродспоживслужба України; міжнародний сертифікат безпечності харчових продуктів HACCP; ТУ (технічні умови) на рецепти та технології виробництва зареєстровані ДП «Держстандартметрологія України».

***
… «Від простого виробника - до крупного бізнесмена всі їдять вареники. Це нормальна кухня. Мій дід теж дуже любив пельмені, ми їх ліпили всією сім'єю».

 

***

… «Ми хочемо слухати фідбеки від наших клієнтів. Раз у два дні у нас п’ятихвилинка, де ми будемо отримувати фідбеки, і можливо, щось із технологій змінювати за бажанням клієнтів». 

 

***

… «У нас є вегетаріанські страви, навіть деякі позиції - веганські. Є популярна грузинська кухня в заморозці. Це хінкалі і хачапурі, які можна доготувати вдома. ну, й експеримент - фітнес-напівфабрикати, які нам розробив наш друг, наш тренер Тарас Колодій, нутриціолог, він стежив за тим, аби у цих стравах було все корисне. Сам перевіряв - класно. І головне, що смачно». 

 

***

… «Менеджер проекту - Хорзова Поліна. Так, це моя сестра, але в нашій компанії посади роздають не за прізвища. Я їй аплодую, бо вона тут просто жила».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Лопата за 200 євро, коржики і «залізна» вода: Роман Хорзов розкрив секрет піци з «MOJO»

***

… «У нас тут експериментальний майданчик, бо у всіх магазинах будуть продаватися тільки напівфабрикати, соуси і слабогазовані напої, а тут ми будемо продавати смачну крафтову каву. Беремо її у мого друга ресторатора мережі  «Classic», вони самі каву обсмажують, а ми хочемо нею пригощати. Ще є така фішка: тут купуєш вареники - отримуєш знижку на каву. Крім того, одна луцька пекарня нам пече домашні булочки. Тут також буде хліб від ТМ «Іван-Хліб» та ТМ «HAPPY Bakery».


***
… «Так, ми відкрили в Польщі ресторан. Це довга історія. Згодом про це буде лонгрід на моїй сторінці. Він у Варшаві,  називається «Urban Taste», в перекладі - смак міста. Це мій перший закордонний проект. дуже давно хотів це спробувати зробити. Почав два роки тому. два роки! Я всі проекти робив максимум за півроку, навіть MOJO, де 3 тисячі метрів квадратних - за сім місяців». 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Гороховий протест від Хорзова і Ко, або Майже подарунок губернатору. РЕПОРТАЖ


***
… «Тісто робимо за домашнім рецептом. Там вода, борошно, яйця. Спочатку ми робили тісто без яйця, заверне. всім воно було класне. Але я мучився, що воно не таке. Ті вареники було легко переварити. А на сьогодні я впевнений, що наші вареники та пельмені варити легко». 

 

***
… «Ми тут робимо тільки 50% роботи. Ще 50% буде зроблено господарем чи господинею - тим, хто готує вдома. І якщо технологія буде неправильна, то ніхто ж не скаже, що винен він. Винен виробник. Тому ми і на упаковках пишемо, і у всіх мережах будемо говорити: уважно читайте рецепти приготування на нашому сайті. Там я сам особисто писав рецепти приготування. Повірте».


***

… «Ми спробували сім сортів картоплі. Зупинилися на двох сортах: Гала і Белла Роса. Вони найбільше підходять за міцністю, не розварюються, не набирають води і так далі.

У начинку з картоплі ми додаємо не просто сіль-перець, а як колись вдома «зажарочку» з цибульки.

На дегустаційній групі один із 20-ти сказав, що це марно. Але ми не сто баксів, всім не сподобаємося. Я - за конструктивну критику». 


***
… «Форма нашого вареника складніша, ніж в інших. Але я вважаю, що це наш фірмовий стиль. Це вареники з  косичкою. Косичка – ідея моя, і це, чесно кажучи, дещо сповільнило нашу роботу». 

 

***
… «У нас багато векторів, за якими ми хотіли перевершити конкурентів. Перше: якість - це головне. Якщо буде “фігня” - ми не зайдемо. Друге - подача: весела, з позитивом, яскрава. Це те, чого немає в наших конкурентів. Ціна така сама. Ми поки будемо працювати у цьому ціновому полі, щоб дати нас скуштувати. І віримо, що ціна, якість і наш креативний класний підхід до маркетингу, до упаковки, інтер'єру магазинів (чого немає ні в кого), до обладнання високотехнологічного складе наш пазл, який дасть знайти свого споживача».

***

… «У мене не задача когось замочити. Хоч так чомусь завжди кажуть. Я не налаштований на деструктив. У мене вектор - вперед, а не топтатися, когось бити і потім вилазити комусь на голову. Всі розуміють, про які ми проекти говоримо. Ми беремо справжністю, натуральністю. У кожному пельмені, варенику, млинці має бути трошки більше начинки».


***
… «Щодо маркетингу, то тут я все від А до Я придумав сам. Але поки - не це важливо. Важливо, що скажуть - там. Ми дуже хочемо це почути, бо така у нас філософія». 

Від виробника.

Нова мережа домашніх напівфабрикатів «САМ УДОМА» - проект Романа Хорзова, ресторатора з 15-річним досвідом, відомого участю та співучастю у ресторанних, готельних та розважальних проектах («MOJO HALL», «ДЯДЯ PIZZA», «РОТОНДА», «ВОЛИНЬСПЕЦХІТ кейтеринг для бізнесу», «URBAN TASTE» (Варшава), їдальня ТОВ «Кромберг енд Шуберт», їдальня ТОВ «Вералія» (с.Зоря, Рівненська обл.), а ще раніше – кафе «Львівський штрудель», нічний комплекс «ОПЕРА» та ін.).

В асортименті заморожених напівфабрикатів «САМ УДОМА» – понад 100 позицій, серед яких як «класика» (пельмені, вареники, чебуреки, млинці, голубці, крученики, сирники, перці фаршировані, зрази), так і «спеціальні меню» (фітнес-страви, вегетаріанські страви, дитяче меню, кавказькі страви (хінкалі, хачапурі), пироги «Кіш», лазанья і, навіть, піца на дровах). 

У кожному розділі є як звичні позиції, так і «гурман-страви» (наприклад, пельмені «Цезар» (з куркою, беконом та пармезаном), вареники з томленим кроликом, чебуреки з бараниною та гранатом, котлети з картоплею фрі та м’ясом, дитячі котлети-зірочки з курки та індички, сирники з арахісовою пастою, шпинатні млинці з начинкою Фета-Філадельфія-лосось тощо).    

Ціни: вареники від 45 грн/кг, пельмені від 86 грн/кг, голубці від 88 грн/кг, млинці від 99 грн/кг, чебуреки від 87 грн/кг, сирники від 99 грн/кг, піца на дровах 45 грн.  


 

20 жовтня проект стартував за 5-ма адресами в Луцьку:

Набережна, 10

Сенаторки Левчанівської,13 

Гордіюк,49 

Конякіна,14 

село Липини, вул.Шевченка,69г 

Сайт: samudoma.com.ua

Телефон: +380631238800

Підготувала Олена ЛІВІЦЬКА


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині серед померлих від COVID-19 немає жодного вакцинованого
Наступна новина Обрали почесного громадянина Луцького району
Останні новини
Схожі новини