«Вражає, скільки українці їдять на свята», – волонтерка зі США, яка живе на Волині

«Вражає, скільки українці їдять на свята», – волонтерка зі США, яка живе на Волині
Лінза Маккой

Волонтерка Корпусу Миру із США Лінза Маккой, яка викладає англійську у Володимирі-Волинському, поділилася враженнями від українських традицій. 

Про це йдеться у інтерв’ю газети «Слово правди».

Лінза Маккой приїхала з Вашингтону і освоюється у Володимирі. 

«А у нас за колядки не платять»

«Я все ще освоююся тут, все ще вивчаю країну, «куштую» її. Для мене була великим здивуванням традиція, коли хлопчики ходять по оселях і сіють зерном – у нас такої нема. Тобто ми на Різдво можемо завітати в гості, заспівати колядки, але нічого при цьому не розсипаємо. Ще дуже дивно, коли дітям за колядування платять гроші. У нас це просто  спосіб привітати людей зі святом, безплатно», – поділилася дівчина. 

На Різдво американка їздила у Карпати разом із сім’єю, у якої вона проживає. Традиції, каже Лінза, дуже відрізняються,  проте і в Америці, і в Україні Різдво – це родинне свято. 

«Українці їдять дуже багато»

«Мене вражають той об’єм їжі, який українці споживають на свята. Як історик, я розумію, що це відголоски Голодомору – успадкована від предків пам’ять про голодні часи примушує накривати щедрі застілля. Але я до такого не звикла…» – поділилася іноземка. 

«Деяка їжа дійсно видалася дивною і не скажу, що я її вподобала, – сало, наприклад, чи холодець.  Але мені дуже засмакували голубці, деруни – це щось нове і дуже смачне. А от сметана – я її любила і вживала і вдома, але для мене дивно, що тут її додають усюди! Я не звикла класти сметану в суп. А тут з нею їдять і борщ, і деруни, і вареники, і смажену картоплю – все-все-все», – розповіла Лінза. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У селі на Волині добудовують багатостраждальну школу за 83 мільйони. ФОТО
Наступна новина «Поки в Луцьку не буде постійного мера, ситуація з маршрутками не зміниться», - Богдан Шиба
Останні новини
Схожі новини