Під стіни Волинської ОДА привели дітей: вимагали врятувати Світязь

Під стіни Волинської ОДА привели дітей: вимагали врятувати Світязь

У понеділок, 1 червня, у Луцьку влаштували акцію «Врятуйте озеро Світязь». На акцію під стіни Волинської облдержадміністрації прийшли діти та батьки з плакатами та листом-зверненням до посадовців.

Акцію організувала громадська організація «Розвиток мікрорайонів міста». Голова правління Наталія Грушка каже, - напередодні дітям влаштували поїздку-екскурсію на озеро Світязь, під час якої вони пересвідчились в тому що проблема таки є, – йдеться у сюжеті «Перший.ТВ.Луцьк».

«Ми вчора були на Світязі разом з дітьми, аби вони також побачили це обміління. Ми не просто так привели їх під стіни ОДА, вони ж розуміють цю проблему. Якщо нас дорослих не чують, то сподіваємось, що почують дітей», – розповіла Наталія Грушка.

До учасників акції вийшов начальник управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА Валентин Кухарик. Він зазначив, що питання обміління водойм стоїть гостро не лише для Волині, а й для усієї України. Чиновник пообіцяв, що перлину нашого краю буде врятовано, проте яким чином, не уточнив. Один зі школярів, зачитав і вручив йому лист з проханням врятувати Світязь.

«Ця ініціатива показує нам дорослим, що ми можемо бути спокійні за наше майбутнє, оскільки діти не лише дбають про те щоб добре вчитися, а й про зовнішнє середовище, про екологію. В цей четвер відбудеться засідання робочої групи з питань обміління Світязя. Мають бути присутні фахівці та науковці», – зазначив Кухарик. 

Також, до присутніх вийшла голова Волинської обласної ради Ірина Вахович. Вона зазначила, що саме на цій нараді вирішуватимуть на які проблеми слід першочергово спрямовувати кошти.

«У бюджеті цього року ми зарезервували один мільйон і за результатами цієї наради, яка відбудеться у четвер, ми будемо розуміти, куди ми ці кошти будемо спрямовувати для того, щоб вирішити якісь першочергові питання», – зазначила Ірина Вахович. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Перший день відновлення руху. Громадським транспортом скористалися 19 тисяч людей
Наступна новина Помер відомий український композитор Мирослав Скорик
Останні новини
Схожі новини