Помер відомий український композитор Мирослав Скорик

Помер відомий український композитор Мирослав Скорик
Мирослав Скорик

На 82-му році життя помер відомий український композитор Мирослав Скорик, повідомили 1 червня близькі і знайомі митця.

«Відійшов у вічність видатний митець і щирий, надійний друг – Мирослав Михайлович Скорик», – повідомив у фейсбуці головний режисер Національної опери України імені Шевченка Анатолій Солов’яненко. Про це інформує Радіо Свобода.

Мирослав Скорик – композитор і музикознавець, родом зі Львова. Він – Герой України, народний артист України, лауреат премії імені Шевченка, володар кількох орденів за заслуги. Свого часу був художнім керівником Київської опери (2011-2016).

Мирослав Скорик був двоюрідним онуком видатної оперної співачки Соломії Крушельницької. Саме вона першою помітила його талант. 1947 року родину Скориків репресували і вислали до Сибіру. Після смерті Йосипа Сталіна родина змогла повернутися до Львова.

Закінчивши Львівську консерваторію, Мирослав Скорик викладав у Київській консерваторії. Потім працював у США, Австралії. У 1990-х повернувся в Україну.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Мирослав Скорик – автор багатьох камерно-інструментальних творів, кількох балетів та опери «Мойсей». Завдяки останній він познайомився з Папою Римським Іоаном Павлом ІІ – Ватикан профінансував міжнародну прем’єру «Мойсея». А найвідомішою композицією Мирослава Скорика є «Мелодія».

Читати також: Помер відомий науковець та ексміністр освіти Іван Вакарчук

Музика маестро звучить у понад 40 фільмах, серед яких, зокрема, картина Сергія Параджанова «Тіні забутих предків».

Мирослав Скорик є автором першого українського твісту «Не топчіть конвалій» та блюз-танго «Намалюй мені ніч».​ Він також є автором низки наукових праць про музику.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Під стіни Волинської ОДА привели дітей: вимагали врятувати Світязь
Наступна новина Новим міністром культури може стати колишній гендиректор «1+1» Олександр Ткаченко
Останні новини
Схожі новини