Все про ремінь ГРМ: ознаки заміни, причини поломки, наслідки обриву

Все про ремінь ГРМ: ознаки заміни, причини поломки, наслідки обриву

Завдання газорозподільного механізму ГРМ – синхронізація роботи колінчастого і розподільного валів. Як і будь-яка автомобільна деталь, ремінь ГРМ може зношуватися та приходити в непридатність. Тому дуже важливо проводити регулярні огляди та заміни основних компонентів.

Коли необхідна заміна деталі 

Виробник автомобіля у регламенті вказує терміни необхідної заміни ременя ГРМ. Але насправді терміни можуть бути меншими або більшими, залежно від різних факторів. Точно визначити, коли потрібна заміна ГРМ можна за такими ознаками:

● Пробіг розхідника. Кордон експлуатації ременя від 50 до 100 тис. км.

● Вік ременя ГРМ. Середній термін придатності деталі – 5 років. Через стільки років гума розхідника починає дубіти і руйнуватися.

● Патьоки. Попадання олії із сальників або рідини з помпи на ремінь ГРМ викликає розсинхрон клапанів і поршнів.

● Звук двигуна та перебої із запалюванням. Клацання і шарудіння під час роботи двигуна є явною ознакою того, що ремінь скоро порветься.

● Насичений дим із вихлопної труби.

Причинами виходу з роботи ременя ГРМ є:

● Агресивний стиль їзди;

● Робота двигуна в інтенсивному режимі;

● Використання неякісних розхідників.

Якщо своєчасно не замінити розхідник, розрив ременя призведе до серйозної поломки двигуна.

Наслідки обриву ременя ГРМ

Якщо ремінь ГРМ порвався при вимкненому моторі – це найкращий варіант, якщо ця поломка сталася. Не дивлячись на те, що двигун завести не вдасться, негативних наслідків автомобіль не отримає.

Найнебезпечніший варіант поломки ременя – на ходу. Після розриву ременя машина повністю втрачає працездатність. У такому разі необхідна заміна клапанів та інших деталей автомобіля. У деяких випадках наслідки можуть бути серйозними – пробиття поршнів.

Чи можлива самостійна заміна?

Якщо ви маєте досвід і навички в натяжці ременя ГРМ, то легше впоратися з цим завданням. Але не забувайте про правильну натяжку ременя. Занадто слабо натягнутий ремінь швидко вийде з ладу. Надто сильно натягнутий ремінь приведе до шуму під час роботи. Регулювання ременя необхідно проводити за допомогою спеціального інструменту. Разом із заміною ременя ГРМ відразу можна оновити шестерні та олію натягувачі.

*На правах реклами 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Потрібна допомога воїну з Луцька, який втратив дві ноги на фронті
Наступна новина Перевозив бурштин вартістю майже 825 000 гривень: на Волині судять депутата з Рівненщини
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні